PANAOTOVIĆ U KCNS UGOSTIO GLAVNOG UREDNIKA PORTALA 083 IZ NIKŠIĆA SPASOJA TOMIĆA

Kulturni centar Novog Sada danas su posetili vlasnik i glavni i odgovorni urednik Portala 083 iz Nikšića gospodin Spasoje Tomić i zamenica glavnog urednika gospođa Katarina Mićović Tomić. Dobrodošlicu im je u ime krovne institucije kulture Novog Sada poželeo direktor KCNS gospodin Bojan Panaotović, naglasivši da su gosti iz Nikšića u Novom Sadu u svojoj kući, te da je čast ugostiti uredništvo portala koji uživa renome izuzetno interesantnog, čitanog i aktuelnog ne samo u Nikšiću, nego i u celoj Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

„Veoma smo zahvalni što je tribinski program Kulturnog centra Novog Sada prezentovan čitaocima Portala 083. Možda neki čitaoci ne znaju, a evo prave prilike da im to i predočimo, naš Jutjub kanal ima preko 40 hiljada pratilaca i oko 18 miliona pregleda. Mi u Novom Sadu, gradu koji je u neku ruku pandan Nikšiću, pratimo šta se u poslednjih nekoliko godina dešava u Crnoj Gori i Nikšiću i sa velikim oduševljenjem pozdravljamo način na koji jedan mlad čovek vodi grad koji ima tako veliku i važnu tradiciju, kako kulturnu, tako i političku. O velikim rezultatima na polju ekonomije i privrede, o dolasku velikih kompanija poput „Lidla“ i kompanije „Big Fashion“, imali smo priliku da čitamo i na Portalu 083, i upućujemo čestitke na takvom napretku, kao i na zapaženim koracima napred u procesu energetske transformacije, to jest u takozvanoj zelenoj revoluciji u Nikšiću, koju je pozdravila i pohvalila i predsednica slovenačkog parlamenta. Možda je najvažnije istaći da naša braća danas u Crnoj Gori slobodnije dišu i žive. Mi ćemo i ubuduće nastaviti sve oblike saradnje i kod nas ste uvek dobrodošli. Srbija i Crna Gora imaju zajedničku istoriju ispisanu kroz vekovno jedinstvo, najbliže veze i dobrosusedstvo, a istorija nas jasno uči da ne postoje dve bliže zemlje u ovom delu Evrope od Srbije i Crne Gore“, istakao je Panaotović.

Uvaženi gost gospodin Spasoje Tomić poklonio je Kulturnom centru Novog Sada zbornik radova sa uglednog naučnog skupa koji tematizuje Podgoričku skupštinu 1918. i ujedinjenje Crne Gore i Srbije. U znak zahvalnosti i u ime domaćina, saradnica u Govornoj redakciji KCNS Mirjana Gardinovačku uručila je gostima izbor najnovijih izdanja Izdavačke delatnosti Kulturnog centra Novog Sada.

Zahvalivši se gospodinu Panaotoviću na pozivu, dobrodošlici i poklonima, gospodin Spasoje Tomić preneo je pozdrave srpskog naroda iz Crne Gore, a posebno gradonačelnika Nikšića gospodina Marka Kovačevića.

„Naša povezanost sigurno nije nastala slučajno, jer sunarodnici Srbije i Crne Gore vekovima grade legat jedinstva koji će ostaviti u amanet budućim generacijama, uz nastojanje i nadu da će oni ostvariti i san o državnom jedinstvu jednog dana, jer bez srpskog nacionalnog jedinstva nema dobrog puta za srpski narod na Balkanu. Povezivanje Portala 083 i KCNS je jedan putokaz za sve Srbe iz Crne Gore i Srbije koji govori u prilog tome kako treba da se povezuju i sarađuju, i da šire naš uticaj svuda i na svakom mestu. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama uspeti u velikom projektu koji je najavio naš mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije Mićović da kapelu na Lovćenu vratimo, jer je ona jedan od najvećih simbola srpskog integralizma i jedinstva“, rekao je Tomić, apostrofirajući Njegoševe stihove na koje se, kako kaže, uvek rado poziva, uz želju da se ta misao velikog pisca i ostvari:

Mala ti je žertva sva Srbija od Dunava do mora sinjega

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare