Panaotović: Nikolaidis spinuje, stav Radoša Ljušića nije stav države Srbije nego njegov lični!

Opšte je poznata stvar da se u dnevnom listu „Politika“ mogu pročitati tekstovi autora koji ni na koji način nisu istomišljenici režima u Srbiji niti su članovi SNS-a ili neke od vladajućih partija u Srbiji. Tako je u „Politici“ početkom juna osvanuo tekst osvedečenog kritičara Aleksandra Vučića i SNS-a, dr Radoša Ljušića koji uzgred budi rečeno javno tvrdi da je Vučićev režim diktatura koju će građani valjda nekako uspeti da prežive kao što su uspeli da prežive Titovu i Miloševićevu vlast. Ljušićev tekst u pomenutom dnevnom listu obiluje isključivim pa i ekstremnim stavovima prema gotovo svima i svakome u Crnoj Gori i kao takav ne odslikava stavove niti režima u Srbiji niti građana Srbije.

Svako ko je iole politički pismen odavno ne veruje političkim prvacima u Crnoj Gori koji zarad političke probitačnosti na zapadu zabadaju klipove u točkove dobrosusedskim i bratskim odnosima Srbije i Crne Gore. Ali sam naslov teksta je grozomoran jer Crna Gora je jedno a deo elita koje prodaju veru za večeru su nešto sasvim drugo.

Tvrditi da je Njegoševo kandilo ugašeno u Crnoj Gori, zemlji u kojoj prema svim domaćim i stranim anketama najveću popularnost uživa SPC, najblaže rečeno je skaredno. Ono što je najzanimljivije kada je reč o navedenom Ljušićevom tekstu jeste činjenica ko ga je jedva dočekao u samoj Crnoj Gori.

Koumnista CDM-a Andrej Nikolaidis i mediji koji jedva čekaju razdor, podele, svađe i disharmoniju. Upravo Nikolaidis danas tvdi da Ljušićev tekst ima težinu režimskog stava što nema dodirne tačke sa istinom i činjenicama. Dakle, zarad javnosti Crne Gore, velika većina političkih elita i građana Srbije veruje Crnoj Gori i to onoj većinskoj, demokratskoj koja je dovela do promena 30. avgusta 2020. godine. Srbija ne veruje i neće verovati predstavnicima političkih elita poput Zdravka Krivokapića koji dođu na vlast na talasu litija i obećanja o poboljšanju odnosa sa Srbijom, a onda siđu sa vlasti ne potpisavši čak ni Temeljni ugovor a odnose sa Srbijom pokvarivši.

Većinska Srbija naravno ne veruju ni Nikolaidosovom polu u Crnoj Gori ali ga ne gleda kao na neprijatelja i krvnika. Da je sreće da se tenzije spuste, da se nesporazumi rešavaju a dobrosusedski odnosi grade i popravljaju.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Какво морално право,има овај Грк, усто избеглица из БиХ,сада стално настањен у ЦГ, да било којег Србина нај безумније напада ,па да је овај и гори од Турчина ,а да се до сада ,баш ни једном тај исти Грк,није огласио , против Муслимана, који су га ратних деведесетих и протерали из БиХ.Шта би онда ми требало да причамо,о Грчком геноциду над стотинама хиљада српског народа, који су вековима живели у садашњој Грчкој. Углавном су побијени ,избачени из родних крајева и асимиловани.Узмите случај Грк Зорге..Тако се враћа, гостопримство српског народа, према њему и његовим прецима.

Ma Nikolaidis ne zaslužuje ni da se zove Grkom, još manje Crnogorcem! Ono što radimo čini svakog od nas, nekog čovjekom a nekog splačinom! Izabrao je !