Opština Nikšić poziva nezaposlene, studente….

Regionalni program izgradnje kapaciteta za mlade preduzetnike (18.i 19. april, Subotica)

Pozivamo mlade od 18-30 godina, učenike srednjih škola (viši razredi i maturanti), studente, samozaposlene (IKT ili slično) profesionalce ili nezaposlene (i privremeno i dugoročno nezaposlene) iz Nikšića i drugih krajeva Crne Gora da se prijave za učešće u programu izgradnje kapaciteta za mlade preduzetnike koij će biti organizovan u prostorijama Subotičkog IT klastera, 18.i 19. aprila u Subotici.

Ovaj dvodnevni program obuke će mlade ljude opremiti znanjima, vještinama i alatima da postanu uspješni IKT (i u drugim sektorima) preduzetnici, tj. da uspješno osnuju i vode mikro biznis. Oni će naučiti osnove preduzetništva, važnost IKT-a, kako da procjene poslovne ideje, pravne i finansijske aspekte, brending i marketinške strategije, kao i vođenje i održavanje uspešnog poslovanja u IKT sektoru.

Zainteresovani mladi iz Nikšića i drugih djelova Crne Gore, CV i kratko motivaciono pismo trebaju poslati na e-mail adresu ald@t-com.me ili ldamontenegro@aldaintranet.org do petka 12.aprila do 17:00h.

Sadržaj programa obuke organizovan kao set interaktivnih radionica obuhvata:

1 dan: Uvodna prezentacija trenera o ciljevima i metodologiji obuke;
Sesija 1: Preduzetništvo i samozapošljavanje;
Sesija 2: Uvod u IKT i njihov značaj za preduzetnike;
Sesija 3: Alati za istraživanje tržišta;
Sesija 4: Identifikovanje poslovnih ideja sa fokusom na preduzetništvo u kulturi, promocija kulturnog nasljeđa.

Dan 2: Kako postati uspješan IKT preduzetnik i kako osnovati i voditi mikro biznis: usavršavanje poslovnih ideja ;
Sesija 5: Osnivanje mikro biznisa u IKT sektoru: Pravna, finansijska i etička razmatranja;
Sesija 6: Brendiranje i razvoj marketinških vještina;
Sesija 7: Upravljanje i održavanje uspješnog mikro biznisa u IKT sektoru (studija slučaja); Zaključne napomene, evaluacija i prikupljanje povratnih informacija.


Ciljne grupe projekta

Glavne ciljne grupe projekta su lokalne OCD, grupe mladih i lokalne samouprave iz tri uključene opštine. Projekat će direktno angažovati uključene predstavnike lokalnih samouprava, odgovorne za kreiranje i implementaciju lokalne politike za mlade, lokalnog održivog razvoja, lokalnog ekonomskog razvoja, sektora kulture i/ili sektor društveno-ekonomskog razvoja,

Ovaj zajednički projekat tri organizacije civilnog društva iz Subotice, Nikšića i Kumanova ima za cilj podsticanje mobilnosti i angažovanja mladih u regionalnoj saradnji i razmjeni u cilju razvoja njihovih preduzetničkih vještina i ekonomskog osnaživanja. Aktivnosti su usmjerene na povećanje učešća mladih i njihovo angažovanje u dijalogu o akcionim planovima za mlade i saradnji sa lokalnim vlastima na razvoju njihovih profesionalnih vještina i podupiranju lokalnih mjera podrške za povećanje mogućnosti za zapošljavanje mladih. Poseban akcenat je na unaprijeđenju znanja i preduzetničkih vještina mladih za razvoj start-apova u IKT sektoru, popularizaciji inovativne promocije lokalnog kulturnog naslijeđa kroz razvoj regionalne saradnje i razmjenu dobre lokalne prakse u tri grada.

https://aldnk.me/regionalni-program-izgradnje-kapaciteta-za-mlade-mlade-preduzetnike-18-i-19-april-subotica/

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare