ОПШТИНА НИКШИЋ НА 45. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Делегација Општине Никшић, на челу са предсједником Марком Ковачевићем, присуствује 45. Међународном сајму туризма у Београду, на којем је држава партнер Грчка.

У наредна три дана Општина Никшић ће представити свој туристички потенцијал и богато културно-историјско насљеђе, јединствену гастро понуду, промотивне филмове у којима се представљају природне љепоте и културно добро, а 24. фебруара одржаће се централни догађај, гдје ће бити промовисан нови филм Драгише Јестротића о Никшићу, али и уприличен свечани коктел, на којем ће се промовисати музички фестивал „Lake fest“.

На централном догађају најављени су бројни гости из региона из сфере музичке индустрије, филмског, позоришног и књижевног стваралаштва.

Сајам ће трајати од 22. до 25. фебруара, а поред предсједника Ковачевића, Сајму присуствују потпредсједник Општине Никшић Зоран Томић, директор Туристичке организације Митар Бараћ и савјетници предсједника Миљан Мијушковић и Војин Стриковић.

Посјећеност овог сајма се током година значајно увећала, што га је учинило неопходном дестинацијом за представљање туристичких потенцијала градова и земаља, али и организације сусрета на којима се размјењују идеје и стварају сарадничке везе присутних промотера туризма.

Ове године учествује више од 27 земаља и око 400 излагача.

Предсједник Ковачевић сусрео се са министром туризма у Влади Црне Горе Владимиром Мартиновићем, прослављеним југословенским кошаркашем Александром Рашићем, ватерполо тренером и истакнутим спортским радником Милошем Королијом, те представником Атлетског савеза Србије Богданом Кнежевићем, фудбалским менаџером Матијом Пижурицом и помоћницом директора Београдског сајма Горицом Шкипином.

На састанку је договарана сарадња спортских друштава из Србије са клубовима из Никшића, те промоција спортског туризма и потенцијала Никшића у смјеру организације спортских догађаја и припрема спортиста.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare