Oko Mila mnogo buke, on šeta unuke!

Bivši ražalovani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ponovo je aktuelna tema u medijima. Dok jedna strana piše kako mu se sprema hapšenje, a njegov politički perjanik Danijel Živković najavljuje radikalan odgovor ukoliko do toga dođe, druga strana piše kako NATO alijansa za Đukanovića čuva itekako važnu funkciju.

O svim ovim temama se spekulisalo više dana, međutim, kao što vidimo – očito je da Milo ne planira još uvijek nigdje da ide već ga vidimo kako šeta svoje unuke po Podgorici i sa njima uživa u gradskim parkovima. Tekovine Mila Đukanovića i njegovog režima nešto su što je ostavilo veliki trag u istoriji Crne Gore, naravno negativni. Tridesetogodišnja neokomunističko liberalna diktatura koju je Đukanović sprovodio u društvu, sa posebnim akcentom na omalovažavanje srpskog naroda predugo je trajala a građani Crne Gore iz izbornog ciklusa u izborni ciklus pokazuju da žele da gledaju u budućnost a ne u prošlost koje je očito personifikacija sam Đukanović.

Stoga, što se Mila Đukanovića tiče, pobjedničke snage od 30. avgusta očekuju da vide naslove da je Tužilaštvo protiv Đukanovića pokrenulo različite postupke, a ne medijske spinove koje koriste Bemax-ove filijale javne scene Crne Gore gdje Milo čas ide u Spuž zbog D.K.-ja a čas postaje visoki funkcioner NATO pakta.

Podsjećamo, sve spekulacije o sudbini Mila Đukanovića počele su nakon pisanja hrvatskog Jutarnjeg lista koji je navodno dobio informaciju da se sprema hapšenje Mila Đukanovića. Ovo je pokrenulo salvu komentara kako na medijskoj tako i na političkoj sceni Crne Gore a aktuelni predsjednik DPS-a je zaprijetio i radikalnim protestima ukoliko do toga dođe.

Prije par dana, međutim, potpuno druga informacija. Pojedini mediji objavili su informaciju minornih portala iz Turske koje ne čita ni njihova familija da NATO pakt za Mila Đukanovića sprema visoku funkciju.

A na sceni je, kao što vidimo, potpuno drugačija situacija. Milo Đukanović, naime, bezbrižno šeta unuke po Podgorici, ne interesujući se previše za raznorazna medijska pisanja. Njegovi mediji rade svoj posao, narod spekuliše o njegovoj sudbini i „izluđe“ od tih i takvih informacija, dok on zadovoljno trlja ruke.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare