Oj rakijo šljivovice ljuta!

Bivši i nikad prežaljeni premijer i jedina osoba koja je obavljala tu funkciju koja je prekrečena oglasio se juče kako bi pomogao svom političkom đetiću koji je naslijedio njegovu premijersku fotelju i pokušao da uvjeri građane Crne Gore kako Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Demokratska narodna partija Milana Kneževića neće srušiti Vladu.

Krivokapić je u gotovo DPS-ovom tonu komentarisao polemiku koja se vodi u Crnoj Gori a koja se tiče Rezolucija o Srebrenici i Jasenovcu ali i ovoga puta priznao da je on u duši ipak Srbin, iako je svojevremeno ubjeđivao vaskoliku Miloljubivu javnost da je on 200% Crnogorac.

Bivši premijer Zdravko Krivokapić poručio je kako ne očekuje da bi Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija mogle srušiti Vladu.

„Iako se oni zalažu da su najveći Srbi, da predstvaljaju srpski narod – evo, ja sam Srbin, ali oni mene ne predstvaljaju. Ne mogu da me predstvaljaju kada idu svako malo na konsultacije u Beograd i njihovi stavovi zavise od Beograda“, kazao je on za RTV Nikšić.

S tim u vezi, postavlja se pitanje koja bi to bila srpska politička opcija koja bi Srbina Zdravka mogla predstavljati. Podsjetićemo građane Crne Gore da je zabrinuti Zdravko pokušao da formira političku opciju u Crnoj Gori koja bi mogla animirati njegovo imaginarno srpsko biračko tijelo, međutim, ta opcija je prošla kao i njegova Vlada i politička karijera – ostvarila je rezultat na izborima identičan sa postotkom mliječne masti u proizvodima Moje Kravice (i to koaliciono).

A i kako neće kada je upravo Zdravko Krivokapić bio taj koji je građanima Crne Gore servirao domaću verziju Rezolucije o „genocidu“ u Srebrenici tvrdeći isto kao i DPS da je to civilizacijska tekovina a sve čineći bojeći se da će gospodari Crne Gore u američkoj i češkoj ambasadi uzeti šrafciger u ruke i krenuti u proces odšarafljivanja „Blagoša iz Cuca“ iz njegove premijerske fotelje što se na kraju i dogodilo.

Očito je da Srbi iz Crne Gore nisu htjeli niti željeli da ćute na ovu Rezoluciju, kao ni na smjenu tadašnjeg ministra pravde Vladimira Leposavića te su promptno organizovali proteste protiv Krivokapića tvrdeći tada da je Krivokapić najveći izdajnik u Crnoj Gori.

Krivokapićev cucki bezobrazluk ide i toliko daleko gdje tvrdi da je Rezolucija o genocidu u Jasenovcu „igra političke trgovine“. Krajnje interesantno – istovjetne stavove dijeli i Demokratska partija socijalista po pitanju Jasenovca gdje im je Srebrenica evropska tekovina i civilizacijska obaveza dok je Jasenovac antievropska Rezolucija koja će ugroziti evropski put Crne Gore.

„Još jedna igra sa žrtvama. U Jasenovcu se desio balkanski Holokaust, o kojem nažalost dosad nije bilo nikakve reakcije međunarodne zajednice. To je neprimjereno. Smataram da je to još jedna igra političke trgovine. U decembru 2021. godine od jednog svog savjetnika tražio sam da sazna razloge zašto Rezolucija u Jasenovcu nije prošla u parlamentu Srbije nego je za nju glasalo samo 30 poslanika. Obrazloženje – da ne bi uticala na evropski put Srbije. Vrlo jasan stav“, zaključio je prvoprekrečeni premijer

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Počivaj u miru!

Гори је од сваког Турчина.

Mi smo zemlja cuda svaka bagra moze i vlada sa nama pa mi nijesmo normalan narod nama nesto u mozgu hvali juce Zdravko danas Milojko dokle bre vise narode osvijesti se