Očekivano! VDT Marković stao na stranu Mila Đukanovića!

Više državno tužilaštvo (VDT) ocijenilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Mila Đukanovića zbog njegovih izjava u intervjuu datom „Anteni M“.

Podsjetimo, govoreći o posljednjim hapšenjima aktuelnih i bivših funkcionera, Đukanović je rekao da “živimo u jako zatrovanoj atmosferi”, koja pokazuje “da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti”. Naveo je, između ostalog, da na to upozorava zato što je crnogorsko društvo – “društvo osvetnika”.

„U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran povodom intervjua koji je „Antena M“ dao M.Đ., a koji je od strane Uprave policije dostavljen na ocjenu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti“, piše u saopštenju VDT.

Oni su podsjetili da je od strane tužilaštva dat nalog Upravi policije da od „Antene M“ pribavi i dostavi Visem državnom tužilaštvu u Podgorici intervju u elektronskoj formi.

„Uprava policije obavijestila je tužilaštvo da intervju u elektronskoj formi nije dostavljen, zbog čega je Više državno tužilaštvo u Podgorici, kako bi se isključila mogućnost video montaže i drugih oblika falsifikovanja snimka, dalo naredbu vještaku odgovarajuće struke da izvrši izuzimanje predmetnog snimka sa javno dostupne internet platforme i da nalaz i mišljenje o autentičnosti istog. Nakon što je vještak postupio po naredbi tužilaštva, te nakon izvršenog uvida u predmetni intervju i njegove analize, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti“ , zaključuje se u saopštenju VDT-

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kakva drzava takvo i tuzilastvo na zalos svi su pojednaki samose goni sirotinja i vezuimse ruke na pozadi a njihovi kumpeli ruke napred dostaje to darodu da vidi pravdu drzave

Нема Говора мржње,па ајмо сви …