O čemu se radi? Kadar DPS-a na čelu CEDIS-a!

Jedna od frakcija unutar Evrope sad gura Jagoša Pupovića, na mjesto izvršnog direktora CEDIS-a, otkriva BORBA u vrhu ES.


Naš izvor iz Evrope sad nam je potvrdio da je Pupović pokrivao odgovorne funkcije u energetskom sektoru za vrijeme režima Mila Đukanovića.

Inače, on dolazi iz Pljevalja, kao i premijer Milojko Spajić.

Jagoš Pupović – dugogodišnji direktor FC Distribucije Podgorica, dugogodišnji direktor Elektroprenosa Crne Gore, ali baš ovako, ne Izvršni direktor CGES-a, nego direktor Elektroprenosa CG, za vrijeme DPS-a, kada je Izvršni direktor CGES-a bio Dragan Kujović, visoki kadar DPS-a, koji je nakon smjene vlasti prekosa Kod Veselina Pejovića u KAP za direktora.

Kako su mediji ranije pisali, i još neki funkcioneri iz perioda vladavine DPS-a merače nove funkcije, preko Evrope sad.

Nakon što je funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin napustio funkciju izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore prošlog mjeseca i preselio se u poslaničke klupe u Skupštini Crne Gore, ostala je upražnjena ova funkcija da čeka ko će u nju sjesti. Informacije sa kojima raspolažu neki mediji a tiču se naslednika Rovčanina na funkciji izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore u najmanju ruku su šokantne.

Kako se novi čelnik Elektroprivrede CG bira na konkursu, koji je po saznanjima naše redakcije formalnog karaktera, već se zna da će u fotelju izvršnog direktora ove crnogorske kompanije zasjesti Ivan Bulatović, bivši kadar Demokratske partije socijalista a trenutni predsjednik Odbora za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine u sklopu Privredne komore Crne Gore. Inače, poznato je javnosti da je nakon 30. avgusta 2020. upravo Privredna komora Crne Gore postala sigurna kuća bivšim kadrovima i funkcionerima DPS-a iz koje sadašnje vlasti regrutuju te iste osobe i vraćaju ih u državni sistem bez ikakvih kriterijuma.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare