NVO SERDAR: Podrška Milanu Kneževiću!

Nevladina organizacija „Serdar“ u potpunosti podržava stav predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića jednog od simbola otpora srpskog naroda u Crnoj Gori, čovjeka koji je svoje rodoljublje dokazao,  robijao i bivao predmet fizičkih napada samo zato što je Srbin osoba koja savršeno dobro razumije šta bi u budućnosti značilo i koje bi konsekvence za Crnu Goru imalo usvajanje neutemeljenog predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je direktno usmjerena ka srpskom narodu u Crnoj Gori i širom svijeta.

Mi u NVO „Serdar“ smo sigurni da će se i ostali politički predstavnici srba, intelektualci kao odgovorni državnici i časni ljudi, poput lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića usprotiviti nepravdi i zlu koji se želi nanijeti srpskom narodu –  Srbima ma gdje god oni živjeli.

„Rezolucija o genocidu Srebrenici“ prosto nije istinita, nije istorijska i nije naučno utemeljena u prilog tome govore i tvrdnje profesora Gideona Grajfa, izraelskog istoričara i predsjednika Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995, koji je jasno kazao da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

„Јa sam Јevrejin i znam šta genocid znači. Pripadam starom narodu nad kojim je izvršen genocid, najveći genocid u istoriji čovječanstva. Meni niko ne treba objašnjavati šta je genocid. Navedeni događaji nisu genocid, ni na koji način. I mi smo to dokazali, dakle, ne to nije naše mišljenje, mi smo to dokazali. Nije se radilo o genocidu, to se ne može nazvati genocid, ako neko koristi taj termin, treba ga izbrisati iz istorije. To je važno zato što u optužbe o počinjenom genocidu veoma ozbiljne, zato što odluka o činjenju genocida predstavlja težak zločin, a u ovom slučaju to djelo ne postoji“ – jasan je u svojoj izjavi bio izraelski istoričar.

Genocid je ono što se desilo u logoru u Jasenovcu u Hrvatskoj koji je bio najveći logor smrti u Drugom svetskom ratu osim toga za nas u NVO „Serdar“ ko Srebrenicu kvalifikuje kao genocid a „Oluju“ i „Bljesak“ kao zločinački poduhvat  što znači da nije čak ni etničko čišćenje, ima problem, sa realnošću, moralnošću i pravdom onom istinskom  – zaključuje se u saopštenju NVO „Serdar“ .

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Podrska apsolutna protiv svetskih licemjera, domacih izroda i regionalnih zlikovaca.