NSD Nikšić: Vesna Simović Zvicer i DPS Nikšić neće skrenuti Nikšić sa pravog puta!

“Koordinisana akcija Vesne Simović-Zvicer, DPS Nikšić i pojedinih nelegetimnih predstavnika sindikata EPCG – Željezara koja se ovih dana vodi protiv predsjednika Odbora direktora EPCG Milutina Đukanovića, jasno pokazuje odakle se šalju direktive i ko im je glavni trn u oku”, saopštili su danas iz Nove Srpske demokratije (NSD) Nikšić.

“Nemamo sumnje da je građanima Nikšića i Crne Gore bilo smiješno čitati saopštenje DPS-a u kojem se oni postavljaju u ulogu zaštitnika prava radnika i imaju drskosti da Milutina Đukanovića, čovjeka koji je preporodio EPCG i kompletan energetski sektor, sada prozivaju za navodni mobing. Tragikomično je, dragi sugrađani, da oni koji su tokom svoje vladavine zatvorili brojna preduzeća i broj radnika sveli sa 7000 na 0, a brojne institucije „očistili“ od političkih neistomišljenika, drže moralne tirade, vjerovatno misleći da je narod zaboravio njihova nepočinstva i uništavanje Crne Gore”,navode iz NSD-a.

“To je onaj isti DPS koji za 40 godina nije napravio niti jedan novi kW izvora električne energije i koji je privatizaciju EPCG sproveo pod, u najmanju ruku, zanimljivim okolnostima, jer je prihvaćena ponuda bila 30% manja od najveće, dok se tom prilikom takođe omogućilo da Prva banka Aca Đukanovića bude privilegovana.Preostale ćelije partije Mila Đukanovića koje se nalaze u pojedinim sindikalnim organizacijama na sve načine pokušavaju da stvore što je više haosa i sabotaža, ne bi li zaustavili velike projekte koji za cilj imaju da ovaj grad i naša zemlja napreduju, a koje su prepoznali kako naši građani, tako i brojni međunarodni partneri”,ističu iz nikšićkog NSD-a.

Pozvali su Sindikat Željezare da javno objavi navode spiskove radnika koji su birači DPS-a.

“Svi znamo da je DPS vodio registar birača u preduzećima. DPS ćelijama u sindikatu poručujemo da slobodno iznesu bilo kakav dokaz da je bilo ko iz NSD tražio da zaposleni ne glasaju za neku opciju, jer znamo da takvog dokaza nema. Mi nismo DPS, niti ćemo ikada biti kao DPS. Dodatno, zapošljavanje u Željezari su dominantno radili članovi sindikata u dogovoru sa bivšim izvršnim direktorom. Kada je u pitanju mobing očekujemo da nadležni organi utvrde ko je vršio isti, da li Milutin Đukanović nad bilo kim ili DPS aktivisti nad sadašnjom izvršnom direktoricom.U odbranu DPS aktivista u sindikatu Željezare staje i Vesna Simović-Zvicer, koja je sama prepoznata po brojnim aferama, od namještanja pitanja za ispit sudijama, do njenog naprasnog preseljenja u Šavnik i učešća u DPS akciji prekrajanja izborne volje u toj opštini. Vrlo je interesantno da se Simović-Zvicer poziva na IBAR i evropske tekovine, dok sa druge strane pokušava da falsifikuje podatke i nepobitne činjenice.Građanima je sve jasno. Oni jako dobro znaju ko je Milutin Đukanović, koji je zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem preporodio naš grad, a još bolje znaju ko su DPS i nekadašnja predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović-Zvicer”.

Ističu da građani znaju da EPCG više ne plaća “CO2 kredite DPS tajkunima”, već EKO Fondu koji daje sukvencije građanima i da je kroz projekat Solari, koji je u regionu po mišljenju stručne javnosti prepoznat kao jedan od najboljih, omogućila da 4500 potrošača postanu proizvođači i da zarađuju od prodaje električne energije.

“Otvorena su brojna radna mjesta, počinje se sa radom na VE GVOZD snage 60MW, radi se i 8. agregat na Perućici snage 54MW i konačno će se nakon 50 godina započeti radovi na tunelu koji spaja jezera Krupac i Slano. Sve ove rezultate građani prepoznaju i upravo zbog toga gnusne laži koje se iznose protiv Milutina Đukanovića padaju u vodu.Na samom kraju, pozivamo SDT da ispita kako su preduzeća poslovala za vrijeme vladavine DPS-a, a kako rade sada. Mi se zalažemo da Nikšić i Crna Gora rade, dok se ostaci ostataka DPS-a uz svoje poslednje repove u javnim preduzećima bore za to da našu zemlju vrate u kriminalno ropstvo Mila Đukanovića i njegove klike“, zakljućuju u saopštenju.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare