НСД НИКШИЋ: Политикантски однарођени ДПС нас напада без аргумената!

Саопштење НСД Никшић преносимо интегрално

Наводи из саопштења опозиционих колега не одражавају праву слику стања у Драговој Луци, нити се новој локалној власти може спочитати небрига према овој мјесној заједници. Из саопштења које су доставили, видимо да за своје тврдње нису приложили нити један доказ, што нас све наводи на то да је у питању обично политиканство.

Довољно је навести да је у овом насељу асфалтирано готово 40 путних праваца, односно преко 5,5 км путева, међу којима свакако треба издвојити Широку улицу.

Пројектом Широке улице са урађеном атмосферском канализацијом, тротоаром, расвјетом и сигнализацијом, ријешен је горући проблем возача и пјешака. Знамо како су изгледале улице у тој мјесној заједници током дугогодишње владавине бившег режима и наши суграђани добро знају да ни најискуснији возачи нису успјевали да сачувају возила и заобиђу рупе којих је било на сваком кораку. Осим 5,5 км новог асфалта, додатно је насуто и преко преко 2 км праваца.

Свима нама познат проблем сакупљања воде у Релејској улици, ријешен је у сарадњи са Водоводом. За ове радове на саобраћајној инфраструктури, Општина је уложила преко милион евра. Сви грађани Никшића, а посебно мјештани Драгове Луке свакодневно свједоче да је стање инфраструктуре далеко боље него што је то било за вријеме наших однарођених претходника.

Ту је наравно и пројекат јавне расвјете који ће ускоро бити комплетиран, чиме ће наш град добити квалитетно освјетљење дуж свих саобраћајница, по највишим европским стандардима енергетске ефикасности што омогућава уштеду новца грађана Никшића.

Коначно се ових дана завршава и западна трибина градског стадиона, која је због грешака претходне власти већ дуго каснила. Овим пројектом ће сви грађани добити прилику да у најбољим условима прате спортске догађаје и манифестације, док ће фудбалери Сутјеске коначно имати услове какве заслужују.

Оно што је изузетно важно за животну средину и еколошку слику града је пројекат фекалне/канализационе мреже за 4 насеља, међу којима је и Драгова Лука. За припрему пројектне документације Општина је обезбиједила 625.000 евра.

Све наведено, а и много тога другог, говори да се у Драговој Луци ради и да Општина улаже напоре како би ово, али и сва друга никшићка насеља добила услове какве су одавно заслужили. Уз саопштење достављамо и фотографију како Драгова Лука изгледа у вечерњим сатима, а грађани ће се сами сјетити како је изгледала до прије пар година када је Општином управљао ДПС, као и како су систематски и стратешки уништавали ово насеље због тога што су се мјештани Драгове Луке први у Никшићу успротивили њиховој однарођеној владавини.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare