НСД БУДВА: ПОСЈЕТА ПРЕДСЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ АЗЕРБЕЈЏАНА – КЉУЧНИ КОРАЦИ КА САРАДЊИ И РАЗВОЈУ СА БУДВОМ

Данашња посјета предсједнице Скупштине Азербејџана, госпође Сахибе Гафарове, у пратњи предсједника Скупштине Црне Горе, Андрије Мандића, граду Будви има кључну улогу у плановима даљег развоја овог туристичког мјеста. Посјета високих званичника Азербејџана истиче важност јачања међународне сарадње, размјене искустава и потенцијалних инвестиција.

Током сусрета са делегацијом града Будве, коју су чинили Младен Микијељ, директор Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе, Немања Куљача, директор Туристичке организације Будве, и Бојана Пићан, посланица, разговарано је о кључним питањима за даљи развој града и могућностима сарадње између Будве и Азербејџана.

Предсједница Скупштине Азербејџана је изразила дивљење према љепотама Светог Стефана, али је изразила и жаљење због ограниченог приступа овом мјесту. С друге стране, предсједник Скупштине Црне Горе је истакао важност очувања културне баштине и изразио дубоко увјерење да ће се питање Светог Стефана ријешити у блиској будућности, те да ће ово полуострво поново бити отворено за многобројне посјетиоце. Надаље, предсједник Скупштине је нагласио: „Настојаћемо да Свети Стефан буде враћен онима којима истински и припада.“

У разговорима са Немањом Куљачом и Младеном Микијељем истакнути су потенцијали за даљи развој туризма и диверсификацију економије Будве. Немања Куљача је истакао важност привлачења туриста из Азербејџана и упутио отворени позив да што већи број туриста из ове земље дође у посјету Будви и Црној Гори, док је госпођа Гафарова истакла да би њени суграђани радо уживали у чистом, плаветном мору и сунцу. Са друге стране, Младен Микијељ је нагласио потребу за покретањем инвестиционог циклуса и истакао да је важно бити отворен за стране инвестиције, при чему је Азербејџан свакако један од најважнијих инвеститора који су присутни у Црној Гори. Продубљивање економске сарадње је неопходно ради унапређења туристичке понуде и економског просперитета града Будве, закључио је Микијељ.

Још једном, ова посјета означава важан корак ка јачању сарадње између Црне Горе и Азербејџана, отварајући нове могућности за размјену знања, искустава и ресурса с циљем остваривања позитивних ефеката на туризам, културу и економију обје земље. Високи званичници су изразили оптимизам и спремност за наставак сарадње, вјерујући да заједничким напорима могу допринијети даљем просперитету и развоју Будве и Азербејџана.

Предсједница Гафарова је позвала предсједника Мандића да у новембру са својим сарадницим и нашим привредницима дође у узвратну посјету Азербејџану, што је предсједник Мандић са задовољством прихватио.

Извор: https://www.facebook.com/profile.php?id=100080508755171&mibextid=LQQJ4d

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare