Novi državni sekretar ima lažnu diplomu?

Vlada premijera Milojka Spajića 9. novembra 2023. godine donijela je rješenje kojim je Nenad Vitomirović imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. Međutim, par detalja u Vitomirovićevoj radnoj biografiji „bodu“ oči.

Naime, u zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu Vlade Crne Gore, može se vidjeti da je osnovne studije završio u Herceg Novom na Fakultetu za menadžment (smjer finansije, računovodstvo i bankarstvo). Nakon daljeg usavršavanja u Beogradu i Ženevi, završio je master studije iz oblasti ekonomije i poslovanja na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci 2020. godine, na temu Islamsko bankarstvo.

Međutim, kada posjetite Vitomirovićev LinkedIn profil, vidite neke nelogičnosti, koje bi bilo dobro da pojasni crnogorskim građanima:

Screenshot: LinkedIn/Nenad-Vitomirović

Znači, tri godine osnovnih (Bachelor) studija u Herceg Novom, potom vjerovatno po godinu postdiplomskih u Beogradu i Ženevi, zatim (kako stoji u biografiji) master završava u Banja Luci 2020. godine.

Od 2018. godine do 2022. godine obavlja poslove savjetnika predsjednika opštine Herceg Novi za oblast Investicija, a od 2022. godine je bio na čelu Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije u Opštini Herceg Novi.

Kako je moguće da je gospodin Vitomirović uspio, a i mogao da bude u radnom odnosu na mjestu savjetnika predsjednika opštine Herceg Novi, dok je u isto vrijeme navodno studirao u Banja Luci?

Gospodin Vitomirović bi trebalo da pojasni crnogorskoj javnosti da li je studirao online ili je pak bio savjetnik na daljinu.

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Uz sve to je uspjesno vodio fotografsku radnju,porodicni biznis.Sledece je što mozemo očekivati,otvaranje farme…😂

Dobro ste skontali. To je stvarno nemoguće. I šta bi?

Pa čovjek je više nego sposoban.?