Нова српска демократија оптужила Иву Павловић за политизацију РТВ Будва

Саопштење Нове српске демократије Будва преносимо интегрално

Данас је још један дан када су упорност, марљивост и интерес Будве и њених грађана побиједили политизацију јавних установа.

У име Општинског одбора Нове српске демократије – Будва, срдачно се захваљујемо Савјету РТВ Будва на брзој и конструктивној реакцији поводом наше упућене жалбе на објављени текст под називом “Бесконачни изборни ци(р)плус“.

ОО Нова српска демократија – Будва већ неколико мјесеци активно покушава да утиче на побољшање стања у РТВ Будва и спријечи намјеру руководства да се у потпуности стави у службу једног политичког субјекта. Вjерујемо да локални јавни сервис мора бити аполитичан, независaн и објективан у свом раду, с обзиром на то да се финансира од стране свих грађана Будве. Нажалост, у претходном периоду то није био случај, због чега смо кроз сугестије покушавали да скренемо пажњу руководству.

С обзиром на то да немамо жељу да вршимо било какав негативан утицај на пословну и уредничку политику нашег локалног јавног сервиса, нисмо могли да останемо нијеми поред чињенице да један политички субјект злоупотребљава свој положај и врши недозвољени и незаконити утицај на новинаре и свеукупно јавно мњење.

Са задовољством можемо да потврдимо да смо данас од РТВ Будва добили писмену потврду о њиховим сазнањима о недозвољеним радњама. Из наведеног дописа се види да су директорица РТВ Будва Ива Бајковић и друга лица на руководећим функцијама утицали на рад новинара. Конкретно, у допису који су нам доставили наводи се следеће: „одржана је сједница Савјета на којој смо сугерисали извршној директорици да се као јавни функционер не мијеша у посао новинара на начин на који би писала текстове исте или сличне садржине, нити утицала да новинари, сврставајући се на било чију страну, исто раде”.

У нади да се оваква подметања и сврставања више неће дешавати, прихватамо обавјештење које смо добили од стране РТВ Будва. Верујемо да ће истрајати у својој тежњи да буду истински јавни, локални, независни и професионални медијски сервис, и да ће у нама увијек имати искреног партнера за такве напоре.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare