Nova savjetnica Andrije Mandića radila kod Darka Šukovića

Predsednik Skupštine Crne Gore i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić postavio je za svoju savetnicu novinarku Gordanu Đuračić.

„Na danas održanoj 21. Sednici, Administartivni odbor je imenovao diplomiranu politikološkinju-novinarku Gordanu Đuračić za savetnicu predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića“, navodi se u obaveštenju na sajtu Skupštine Crne Gore.

Gordana ĐURAČIĆ, urednica TV Prva
Đuračić

Gordana Đuračić se profilisala u javnosti kao jedna od novinara koja je oblikovala medijski prostor za vreme vladavine Demokratske partije socijalista radeći za portal Antena M čiji je glavni i odgovorni urednik Darko Šuković. Đuračić se u vremenu pre pada DPS režima avgusta 2020. godine istakla kao kreatorka brojnih novinsko – propagandnih tekstova u kojima su „analizirani“ i otvoreno targetirani i napadani prosrpski informativni portali kao što je portal IN4S.

Takođe, autor je brojnih članaka i intervjua koji su analizirali temu otimanja svetinja Srpske pravoslavne crkve, te se, primera radi, kao referenca pojavio jedan od intervjua koji je vodila naslova „Dovoljan kompromis sa SPC je što država toleriše postojanje takve crkve“ u delu „Crnogorska država i njen crkveni pravoslavni čvor“ Dragutina Lalovića u izdanju Matice crnogorske.

Osim Antene M, gde je objavila veliki broj članaka, novinske tekstove sa njenim potpisom prenosili su i portali Pobjeda i CDM. Radila je kao jedna od urednica u Prvoj televiziji za vreme „mandata“ Sonje Drobac gde je i ostala nakon avgustovskih promena“ kao jedna od urednica informativnog programa odnosno Večernjeg žurnala Prve TV.

Izvor: IN4S

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare