Нова савјетница Андрије Мандића радила код Дарка Шуковића

Председник Скупштине Црне Горе и председник Нове српске демократије Андрија Мандић поставио је за своју саветницу новинарку Гордану Ђурачић.

„На данас одржаној 21. Седници, Администартивни одбор је именовао дипломирану политиколошкињу-новинарку Гордану Ђурачић за саветницу председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића“, наводи се у обавештењу на сајту Скупштине Црне Горе.

Gordana ĐURAČIĆ, urednica TV Prva
Ђурачић

Гордана Ђурачић се профилисала у јавности као једна од новинара која је обликовала медијски простор за време владавине Демократске партије социјалиста радећи за портал Антена М чији је главни и одговорни уредник Дарко Шуковић. Ђурачић се у времену пре пада ДПС режима августа 2020. године истакла као креаторка бројних новинско – пропагандних текстова у којима су „анализирани“ и отворено таргетирани и нападани просрпски информативни портали као што је портал ИН4С.

Такође, аутор је бројних чланака и интервјуа који су анализирали тему отимања светиња Српске православне цркве, те се, примера ради, као референца појавио један од интервјуа који је водила наслова „Довољан компромис са СПЦ је што држава толерише постојање такве цркве“ у делу „Црногорска држава и њен црквени православни чвор“ Драгутина Лаловића у издању Матице црногорске.

Осим Антене М, где је објавила велики број чланака, новинске текстове са њеним потписом преносили су и портали Побједа и ЦДМ. Радила је као једна од уредница у Првој телевизији за време „мандата“ Соње Дробац где је и остала након августовских промена“ као једна од уредница информативног програма односно Вечерњег журнала Прве ТВ.

Извор: ИН4С

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare