Nova anketa za Podgoricu! Zanimljivi rezultati!

Prema najnovijem istraživanju koje je naručila jedna parlamentarna stranka, a u koje je Borba imala uvid, rejting Pokreta za Podgoricu koji je blizak predsjedniku države Jakovu Milatoviću, počeo je pada. Ukoliko bi sjutra bili održani vanredni lokalni izbori u Podgorici, Pokret za Podgoricu osvojio bi u slučaju samostalnog nastupa 7,5%, što je par procenata niže od ranijih istraživanja koja su objavljena prije nekoliko sedmica. Najjača opoziciona stranka u Glavnom gradu (DPS), nalazi se na 26,5% podrške, dok su na drugom i trećem mjestu Pokret Evropa sad i koalicija stranaka Za budućnost Crne Gore koju predvode Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.

Demokratska Crna Gora je na nešto preko 8% podrške, što je procenat koji je ova stranka imala i u ranijim istraživanjima na temu lokalnih izbora u Podgorici. Iza njih je Milatovićev Pokret za Podgoricu. Prema ovom istraživanju cenzus bi još prešli Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija. Ujedinjena reformska akcija (Ura) ima 4,5% podrške, a SNP 3,7%, dok je od stranaka i potencijalnih izbornih lista koje se nalaze ispod cenzusa najbolje kotiran pokret Preokret Srđana Perića sa preko 2% podrške.

Prema najnovijem istraživanju najbolje ocijenjene ličnosti u Podgorici su bivši gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS Ivan Vuković, zatim predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović, a slijede aktuelna gradonačelnica Olivera Injac i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša. Najvišu prosječnu ocjenu ima Vuković (2,59), na drugom mjestu je Borovinić Bojović sa prosječnom ocjenom 2,43, a odmah iza nje gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sa 2,42. Boris Mugoša ima prosječnu 2,28, a Srđan Perić 2,19. Ministar za energetiku u Vladi Crne Gore i predsjednik Gradskog odbora PES za Podgoricu Saša Mujović ima prosječnu ocjenu 2,18.

Vanredni lokalni izbori u Podgorici održavaju se 29. septembra, a sada je jedino izvjesna koalicija Pokreta za Podgoricu i Građanskog pokreta URA. Njima će se, prema poslednjim informacijama, pridružiti i Pokret za promjene.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare