NIKŠIĆ! VELIČANSTVENA LITIJA U ČAST IKONE PRESVETE BOGORODICE TROJERUČICE

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković, zajedno sa potpredsjednikom Opštine Zoranom Tomićem, šefom kabineta Markom Perućicom, savjetnikom predsjednika Vojinom Strikovićem i ostalim saradnicima, učestvovali su u litiji koja je upriličena u čast i blagoslov vjerodostojne kopije ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, jedne od najčudotvornijih ikona.

Ikona je u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog bila pet dana, a večeras je svečanom litijom prenesena do Hrama Svete Bogorodice Trojeručice u Kličevu, gdje će biti smještena u adekvatan tron, repliku hilandarskog trona.

Litiju su, uz mnoštvo sveštenstva i učešće mnogobrojnog vjernog naroda, predvodili episkop budimljansko-nikšićki Metodije i iguman manastira Hilandar, arhimandrit Metodije.

Tom prilikom vladika Metodije je istakao da je ikona Majke Trojeručice došla da nas posjeti na milost i ljubav svog Sina, te da se pred njom molimo za naše spasenje i naših porodica, ali i za cijeli rod.

Iguman Metodije je poručio da je teško opisati ljubav koju je osjetio kada je došao u Nikšić, te da je Sveti Vasilije Ostroški jedan period života proveo u Hilandaru i da je on velika spona između Nikšića i Hilandara.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bog prebiva u Ostroškom Manastiru.

Bravo