НИКШИЋ! ВЕЛИЧАНСТВЕНА ЛИТИЈА У ЧАСТ ИКОНЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић и предсједник Скупштине општине Немања Вуковић, заједно са потпредсједником Општине Зораном Томићем, шефом кабинета Марком Перућицом, савјетником предсједника Војином Стриковићем и осталим сарадницима, учествовали су у литији која је уприличена у част и благослов вјеродостојне копије иконе Пресвете Богородице Тројеручице, једне од најчудотворнијих икона.

Икона је у Саборном храму Светог Василија Острошког била пет дана, а вечерас је свечаном литијом пренесена до Храма Свете Богородице Тројеручице у Кличеву, гдје ће бити смјештена у адекватан трон, реплику хиландарског трона.

Литију су, уз мноштво свештенства и учешће многобројног вјерног народа, предводили епископ будимљанско-никшићки Методије и игуман манастира Хиландар, архимандрит Методије.

Том приликом владика Методије је истакао да је икона Мајке Тројеручице дошла да нас посјети на милост и љубав свог Сина, те да се пред њом молимо за наше спасење и наших породица, али и за цијели род.

Игуман Методије је поручио да је тешко описати љубав коју је осјетио када је дошао у Никшић, те да је Свети Василије Острошки један период живота провео у Хиландару и да је он велика спона између Никшића и Хиландара.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Бог пребива у Острошком Манастиру.

Bravo