Nikola Jovanović predsjednik SO Budva: Vraćamo mandat građanima, a oni odlučuju kome će dati pravo da upravlja u lokalnom parlamentu!

„Izbor je vrlo jednostavan da li ćemo imati političku mudrost ili će neko odraditi to umjesto nas. Mi imamo odgovornost za sve i zato nam nije niko kriv. Stvari ovdje očigledno ne funkcionišu, a krivci su u parlamentalnoj većini i da te greške treba priznati. Što se same inicijative tiče, smatram da je opravana, ali ne kako je izlagao kolega Samadržić, jer smatram da je lokalni parlament funkcionisao u veoma teškim okolnostima. Ponosan sam što se nisam odrekao prijatelja, ni po koju cijenu, jer prijatelje doživljavam iskreno. Za ovih 11 mjeseci gospodin Božović je vršio funckciju i želim ovom prilikom da se zahvalim Sudovima sa kojima smo sarađivali. Kako stvari stoje nećete biti u mogućnosti ni u budućoj vlasti da vršite funckiju. Sin Mila Božovića, Balša Božović, imao je pravo da se obrati kao građanin danas. Svi oni koji se pribojavaju izbota, ne trebaju da se bave ovim poslom, jer svi smo nakon nekog perioda stavljeni pred sud građana i ne prihvatam da se danas miijenja izborna volja građana. Ona se ne mijenja, ona se provjerava. Mi vraćamo mandat vama, a oni odlučujete kome će dati pravo da upravlja u lokalnom parlamentu. Građani biraju vlast, mi se tog suda ne bojimo i jedva čekamo. Razlog zašto ćemo podržati ovu inicijativu jeste jer smo dovoljno hrabri da ne podržimo prinudnu upravu“, istakao je Jovanović.

„Rokovi koje je Vlada predlagala, mi nismo imali ni vremena ni šanse da ih ispunimo. Današnjim glasanjem preuzimamo odgovrnost i izlazimo pred građane čistog obraza. Mjera dostojanstva je svih glasa, a mjera odgovornosti je da jednoglasno donesemo skraćenje mandata“, kazao je između ostalog Jovanović.

Filip Vujović iz nekadašnjeg DF-a pročitao je pojedince koji su podržali inicijativu, jer je kako kaže, dokument je dostupan u skupštinskoj službi

„Boro Lazović, Nikola Divanović, Boris Rafailović, Zoran Vukadinović, Snežana Kuč, Dragan Purko Ivančević, Katarina Kažanegra, Stevan Džaković samo su jedni od sa spiska. U šoku sam jer su se kolege odlučile da sa njima sruše vlast. Mi sa njima nećemo jer imamo dovoljno političe mudrosti. Bitno je da građani znaju ko je sa kim skraćivao mandat“, kazao je Vujović.

Podsjećamo, grupacija kojoj pripada Vujović odbila je da prihvati odluku Mila Božovića da ga privremeno smijene.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare