Nikola Jovanović: Nikad sa DPS-om!

Iako nemam običaj da odgovaram na nepotpisana saopštenja, radi istinitog informisanja javnosti želim da demantujem bezočna podmetanja onih koji su izdali izvorne principe i uskratili podršku predsjedniku opštine Milu Božoviću. Ovo vidim kao pokušaj da se javnosti baci prašina u oči i prikrije nedostatak hrabrosti da se javno kaže ono što se potajno radi, rekao je predsjednik SO Budva Nikola Jovanović, demantujući navode medija da je ikada i razmišljao o saradnji sa DPS-om, jasno naglašavajući da se to nikada neće desiti.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Sjednica SO Budva je zakazana za 16. februar jer je to bio zadnji zakonski rok od 3 mjeseca kada je neophodno završiti započetu sjednicu. Radi ukupne javnosti, podsjetiću da se radi o sjednici po hitnom postupku koju sam zakazao kako bi se izvršio izbor potpresjednika opštine na predlog predsjednika Mila Božovića i kako bi se izborom potpresjednika olakšalo funkcionisanje lokalne uprave.

Stvarni razlozi nepojavljivanje dijela odbornika parlamentarne većine je ta što nisu htjeli da ispoštuju volju predsjednika opštine i izglasaju Jasnu Dokić za potpresjednika. Nas 6 odbornika sa izborne liste “Milo Božović- Budva na prvom mjestu” smo se pojavili na sjednici sa namjerom da izglasamo potpresjednika dok su se ostali odlučili da bojkotuju i time jasno stavili do znanja da ne poštuju stav predsjednika opštine i predsjednika odbora NSD Mila Božovića. Podsjetiću samo na jedan detalj koji dovoljno govori o istinitosti ovih navoda a to je da je na sastanku kluba odbornika kojem je prisustvovao Andrija Mandić, predsjednik NSD, jedino nas 6 odbornika podržalo izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu opštine. Dakle, najveći problem je unutar NSD koja ima najviše odbornika koji se protive volji nosioca liste i koji produbljuju političku krizu.

Sjednica koja je juče održana, već je odlagana na zahtjev odbornika NSD i PZP pod izgovorim da je potrebno dodatno vrijeme za razgovor i ista je zakazana u krajnjem zakonskom roku. Ako je neko mislio da ću pristati da kršim zakonske rokove i time dovedem do stvaranja uslova za raspustanje skupstine od strane Vlade i uvodjenje privremenog odbora, taj ili nema dovoljno političkog iskustva ili je zaista naivan. Optuživati mene da saradjujem sa DPS-om je toliko nebulozno da ne zaslužuje ozbiljan komentar. Mene je režim Mila Ðukanovića preko Milovoja Katnića hapsio, lažno optuživao i sudio 7 godina u politički montiranom procesu dok je isti taj režim one koji se kriju iza nepotpisanog saopštenja zapošljavao i završavao im brojne poslove. DPS je u Budvi osvajao preko 70 % i očigledno je greška što je mnogima dozvoljeno da predju u naš tabor i sada pokušavaju da preuzmu vlast u opštini.

Želim jasno da poručim, ni ja, niti bilo ko iz moje porodice, nije nikada i neće nikada saradjivati sa DPS-om. A za one koji se kriju iza nepotpisanog saopštenja znam da jesu i siguran sam da hoće. Politički napadi na mene su zasnovani na iskonstruisanoj i bezočnoj neistini jer mi je poznato da je dio odbornika NSD zajedno sa dijelom odbornika Demokrata, u prethodnom periodu, tražio podršku DPS da me smijene sa pozicije predsjednika skupštine. Kada je taj plan propao, krenulo se u bojkot radi rušenja vlasti blokadom skupštine.

Postavljam javno pitanje zbog čega nije ispoštovan poslednji dogovor koji je aminovao predsjednik opštine Milo Božović a to je raspodjela funkcija i izbor Jasne Dokić za potpresjednicu od strane onih koji se nisu pojavili na sjednicu. Na kraju, mene ne mogu optuživati za saradnju sa DPS-om oni koji su do juče bili u toj organizovanoj kriminalnoj grupi preko koje su i samo vršili krivična djela i zajedno otimali od gradjana Budve.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare