Nenezić: Socijaldemokrate nijesu bile predmet pregovora oko formiranja vlade

Socijaldemokrate, zvanično, nijesu bile predmet pregovora oko formiranja vlade niti su učestvovali u pregovorima, rekao je poslanik SD-a Branislav Nenezić, u emisiji “Znam da znaš”, na Gradskoj TV.

“Pojedini politički subjekti su dali sebi za pravo da licitiraju sa Socijaldemokratama i tri poslanika koja će SD imati u Parlamentu, naravno sa ciljem opravdavanja svoje nesposobnosti u tom pregovaračkom procesu i svjesnosti pada rejtinga, sigurno da SD neće pod svaku cjienu ući u vladu, imamo principe kojih ćemo se držati”, kazao je Nenezić.

Pregovori o vladi, kaže, poprimaju izglede rijaliti programa.

“Mandatar Milojko Spajić ima probleme unutar svog pokreta, očigledno je i da na državnom nivou politiku vodi neko drugi, ali mislim da se ide ka tome da se vlada ne formira kako bi se išlo u izborni ciklus”, smatra Nenezić.

Kako navodi u trenutku kada se Crna Gora suočava sa inflacijom, umjesto da na stolu imamo papire koji treba da budu izlazak iz krize, imamo naočare, novčanike i ključeve skupocjenih vozila.

Jasno je, kaže, da su se pregovori vodili samo zbog pozicija.

“PES je iskoristio jedan momenat u samom društvu, dobrim dijelom su se koristili populizmom kako bi dobili povjerenje građana, ali bez političkog iskustva”, rekao je Nenezić, ocijenivši da je još sve oko formiranja vlade neizvjesno.

Predsjednik Jakov Milatović, dodaje, ne vlada predstavljenom Platformom.

“Dosta šturo i neozbiljno je pokušao da građanima predstavi Platformu gdje sebe podiže iznad Ustava i iznad ingirencija koje ima kao predsjednik, a po mom mišljenju najveću grešku je napravio u korišćenju termina ‘magistrala’, ovo ne vidim kao magistralu, već kao ‘tunel’ na čijem kraju nema svjetlosti”, kazao je Nenezić.

Prvu podršku, kaže Nenezić, je dobio od premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, što nije slučajno.

“Nakon toga, mandatr ga je vratio na početak pregovora saopštivši da za URA nema mjesta u vladi”, rekao je on.

Nenezić komentariše da je dosta razloga zbog kojih popis ne bi trebao biti održan u predloženom terminu.

“Definitivno, Vlada u ovom sastavu i sa ovakvom posvećenosti ne može pripremiti popis. Drugi razlog je po preporuci zapadnih partnera koji smatraju da popis ne treba održavati u godini kada su bili izbori, a mi smo imali tri izborna ciklusa”, ocjenjuje Nenezić.

Odlaganje popisa zavisi od stava premijera, a kako smatra, nije prvi put da on sve što se tiče Crne Gore baci pod noge.

foto:Gradski portal/screenshot

izvor:gradski.me

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare