Nema sela u Goliji bez štete na objektu, Kovačević sa Golijanima obilazi sela!

Stanovništvo toga kraja kaže da je to najjači zemljotres koji se u Goliji osjetio.

Miladinu Manojloviću zemljotres je srušio štalu, ali kako kaže, dobro je da su zidovi pali sa spoljašnje strane pa nije stradala stoka koja se unutra nalazila.

FOTO: Svetlana Mandić

FOTO: Svetlana Mandić

Njegov komšija i rođak Tomislav Manojlović kaže da nije bilo jutros slušati „tutnjavu“, ali da je najbitnije da nije bilo stradalih, a sva se šteta može nadoknaditi.

Predsjednik Mjesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, kazao je da mještani javljaju da je šteta na objektima u gotovo svim golijskim selima.

foto: Svetlana Mandić

„Sreća je da nije bilo ljudskih žrtava, a nije bilo žrtava ni od onoga od čega ovaj narod živi, a to je stoka, jer je od potresa oštećeno dosta štala. Od Prenke do Kazanaca, znači nema sela u Goliji gdje potres nije napravio štetu na objektima“, rekao je Manojlović.

Goliju obilazi i predsjednik Opštine Marko Kovačević.

foto: Svetlana Mandić

„Stanovništvo naše opštine praktično je bilo ujedinjeno u strahu od ove prirodne nepogode, koja na svu sreću nije ostavila nikakve veće posledice, pogotovo po ljudske živote. Najviše štete pretrpljeno je ovdje u rejonu Golije, gdje je bio i epicentar zemljotresa i mi smo kao odgovorna lokalna samouprava odlučili da ovdje dođemo i da posjetimo mještane i da im ukažemo na činjenicu da je Opština tu za njih u slučaju da postoji potreba za nekom pomoći. Vidjećemo sada kolika će biti šteta kada obiđemo. Obići će i naše službe koje su zadužene za procjenu štete u ovakvim prilikama, tako da ćemo nakon nekog vremena znati koliko ćemo biti u mogućnosti da pomognemo. Ono što je najvažnije jeste da smo opredijeljeni da pomognemo i da su ovo prilike u kojima moramo da pokažemo da smo tu za građane, to je i osnova svake lokalne samouprave“, poručio je Kovačević.

On je obišao Osnovnu školu „Branko Višnjić“ u Krscu, gdje nastavu pohađa 12 učenika. Usljed zemljotresa u unutrašnjosti škole vidljiva su oštećenja – popucali zidovi, dimnjak

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare