Nekadašnji Srbin Boris Pejović pokušava da opravda PES!

Uporno ponavljanje pojedinih aktera sa javne političke i društvene scene da će izglasana rezolucija o Srebrenici proglasiti Srbe za genocidan narod, dokaz je da isti nisu ni pročitali sadržaj koji će biti usvojen, saopštio je potpredsjednik Skupštine iz redova Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

„S obzirom na izvjesnost usvajanja rezolucije, amandmani Crne Gore dali su jasan doprinos u eksplicitnom preciziranju individualizacije odgovornosti, što zbog političkih motiva ne demotiviše razne pojedince da uz kampanju protiv Vlade Crne Gore koja je jedina intervenisala na predloženi tekst, propagandom nameću kolektivnu odgovornost jednom narodu, iako se u ovom slučaju nigdje i ni jednom riječju ne pominje ni Srbija, ni srpski narod. Ukoliko ovo nije tačno, očekujemo od onih koji tvrde da rezolucija Ujedinjenih nacija etiketira srpski narod, da konkretno ukažu koja rečenica ili dio rezolucije govore da su Srbi označeni kao genocidan narod“, kazao je Pejović.

U suprotnom, navodi on, cijela kampanja u vezi rezolucije ima za cilj da po ko zna koji put, za političke potrebe, jedne prikaže kao heroje, a druge kao navodne izdajnike, jer je to najlakši put za sticanje jeftinih političkih poena.

„Već sjutra će svima koji su imali dilemu, zbog svakodnevne propagande i buke, biti jasno da niko od pripadnika srpskog ili bilo kog drugog naroda nema nikakvih posljedica zbog rezolucije Ujedinjenih nacija i da ih niko u Crnoj Gori, ni u svijetu, ne doživljava kao genocidne. Odgovornost za genocid imaju isključivo oni pojedinci koji su izvršili zločine i koji su osuđeni presudama međunarodnih pravosudnih institucija, osnovanih aktima Ujedinjenih nacija“, zaključio je Pejović.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Поштеније би ти било да не проговараш! Нема тих ријечи ни тих амандмана који вас могу опрати пред народом и историјом! Зато полако купите прње па код оних на чије сте корито-народу такви не требате без да га брукате пред свијетом! Није вам довољна била издаја Косова и Метохије него морате и Србији и Републицу Српској нож у леђа погани изроди! Пи !