ND(H) VIJESTI nastavljaju svoju prljavu kampanju!

Drugosrbijanski tabloid Vijesti nastavio je sa svojom kampanjom pokušaja da sruši aktuelnu parlamentarnu većinu jer im aktuelna situacija očigledno ne odgovara jer isti nemaju pristup Vladi koji nekada imali.

Tako se ovaj dnevni list svakodnevno služi neistinitim informacijama te pokušavaju da prekomponuju parlamentarnu većinu.

U jučerašnjoj ediciji filijale Dragana Đilasa za Crnu Goru moglo se čuti da premijer Milojko Spajić planira da u rekonstruisanu Vladu uvede Socijaldemokrate i Hrvatsku građansku inicijativu, uz Bošnjačku stranku, dok bi Demokrate bile te koje bi „ispale iz kombinacija“.

Međutim, izvor BORBE iz Pokreta Evropa sad nam je saopštio da o tome ne da nije bilo govora, već da uopšte niko nije ni razmišljao da ide u tom pravcu.

Premijer Milojko Spajić ranije je kazao da je otvoren za rekonstrukciju Vlade sa dijelom opozicije, misleći na Bošnjačku stranku koja je i ranije bila predmet dogovora i ulaska u Vladu, međutim, prilikom formiranja Vlade, u nju nisu ušli zbog svojih velikih apetita. Ipak, prethodnih dana se čuju poruke da bi i oni mogli biti dio izvršne vlasti iako se DNP Milana Kneževića tome protivi zbog antisrpskih izjava lidera te stranke Ervina Ibrahimovića.

Svakako, šta će biti epilog političke krize još uvijek nije poznato ali ono čemu svako mora težiti jeste jedinstvo aktuelne većine naročito nakon istorijskih stvari koje su nakon 30 godina odblokirale Crnu Goru i njene institucije. Stoga svako ko pokušava na bilo koji način da iskompromituje aktuelni saziv očigledno radi za Demokratsku partiju socijalista i pomaže toj ekstremizovanoj partiji da pokuša makar na kratko da se dohvati nekakvih poluga moći o kojima trenutno mogu samo da sanjaju!

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

A kad su to oni radili nešto pošteno?

Urasi, Demonkrate, PZP, DPS sa satelitima i ine nacionalisticke stranke manjinskih naroda, to su agilni aktivisti za rusenje Vlade i koalicionog dogovora o ulasku ZBCG u izvrsnu vlast.