„Najgrađanskije snage“ Dr Jevto i DPS pozivaju građane da krše zakone: Ko bude bojktovao popis biće kažnjen do 500 evra!

U strahu da se ne otkriju mnoge mahinacije i neprijavljena imovina, u strahu da će se narod slobodno izjasniti i nacionalno, Demokratska partija socijalista na sve načine pokušava da odloži popis, a od prije par dana su pošli i korak dalje, te njihovi visoki funkcioneri otvoreno pozivaju građane da krše zakon.

Nezamapćena praksa i histerija protiv nečega što je zakonska obaveze države, da uradi popis stanovništva.

Samo oni kojima je popis bio poligon za malverzacije i brutalno falsifikovanje, može imati ovakav strah od jedne statističke metode.

Kolika je panika u redovima DPS-a, govori i činjenica da su čak pisali EUROSTAT-u (Evropska agencija za statistiku) i Evropskoj komisiji.

„Demokratska partija socijalista vjeruje da ne postoje uslovi da se popis stanovništva sprovede u planiranom terminu na način da ukupna javnost ima povjerenja u rezultate popisa, naročito bez kontrole međunarodnih partnera koji će svojim kredibilitetom garantovati kvalitet ukupnog procesa.“ – stoji između ostalog u njihovom pismu.

Naravno, sastali su se i sa predstavnicima vijeća nacionalnih zajednica, da bi i njima obrazložili svoje stavove ili napravili pritisak da ih podrže u neprirodnom naumu da se odloži popis.

Ono na šta upućujemo, je to da građani Crne Gore, ma kojoj naciji pripadali, treba da znaju da Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u članovima 34 i 35 predviđa novčane kazne za popisivače, instruktore i kontrolore, kao i za građane u iznosima od 100 do 500 evra.

Oglasio se i direktor Monstata

Direktor Monstata Miroslav Pejović je kazao da pozivanje pojedinih političkih subjekata na bojkot popisa je poziv na kršenje zakona. Ističe da je Uprava za statistiku spremna za popis, i da bi odgađanje bilo rizično i upitno s obzirom da se sa tim poslom kasni.

izvor: IN4S

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare