Na pomolu sukob Rovčanin – Bogdanović!


Da postoje šumove unutar Demokratske Crne Gore Alekse Bečića po pitanjju podrške Vladi, sve je vidljivije i vidljivije iz dana u dan. Nakon što je šef poslaničkog kluba te partije Boris Bogdanović na Odboru zaprijetio kolegama iz parlamentarne većine iz Pokreta Evropa sad da neće politički gmizati niti se pokoravati, te da treba da budu zahvali što im pružaju podršku do juna, poslanik te partije Nikola Rovčanin šalje potpuno drugačije tonove.

On je u nedavnoj izjavi medijima kazao da je ova parlamentarna većina istorijska i po svom nastajanju i po svojim ciljevima i da su nastojanja poraženih snaga da izazovu vanredne izbore legitimna ali da su parlamentarni izbori 2027. godine i po zakonu i po političkom kalendaru.

Stoga se postavlja pitanje da li se i Boris Bogdanović i djelovi Demokratske Crne Gore koji trenutno prave probleme parlamentarnoj većini poražena snaga na izborima, po tvrdnjama Rovčanina, ili pak prosto misli na DPS, čiju retoriku je Bogdanović itekako poprimio. Svakako, građanima Crne Gore jesu interesantne poruke koje šalje samo trojac iz Demokratske Crne Gore, Bečić-Bogdanović-Šaranović, dok drugi relevantni političari iz te partije kakvi su Zdenka Popović, Nikola Rovčanin, Momo Koprivica, Vladimir Martinović i ostatak šalju pomiriteljske tonove želeći da budu konstruktivan partner ovoj Vladi.

Stoga se sa pravom može postaviti pitanje dolazi li do raskola unutar Demokratske Crne Gore gdje će sav onaj stručni kadar konačno izaći sa svojim stavovima dok će ovaj trojac populista u pokušaju izgubiti svoje „mukom, krvlju i znojem“ stečene fotelje i preći u opoziciju kod svoje ideološke sabraće oličene u DPS-u.

Nadalje, Rovčanin je u izjavi medijima kazao još par interesantnih stvari gdje se čitajući između redova mogu čuti i političke poruke podrške aktuelnoj Vladi i parlamentarnoj većini.

„Ona je odraz i obraz tridesetoavgustovskog podviga. Drugo, za samo 100 dana ostvarila je priznate rezultate na polju EU integracija, naročito u dijelu pravosuđa, lansirajući državu na tom putu nakon decenijske stagnacije. Treće, ona je brana vraćanju poraženih snaga i njihovog sistema vrijednosti skaj aplikacija. I u porodici i u poslu i u društvu i u politici postoje nesporazumi. To je prirodna stvar. Vjerujem u snagu razgovora, moć kompromisa, poštovanje zakona i borbu za više ciljeve“, naglasio je Rovčanin.

Kako je dodao, uprkos želji poraženih snaga, što je politički sasvim legitimno, da sruše parlamentarnu većinu i izazovu vanredne parlamentarne izbore, važno je istaći da su parlamentarni izbori 2027. godine i po zakonu i po političkom kalendaru.

„Do tada možemo imati i mnoštvo nesporazuma i suprostavljenih stanovišta na koje jedni drugima treba da ukazujemo i iznalazimo rješenja, to su prirodni procesi, ali ciljevi su nam zajednički i povezani sa očekivanjima građana: veće plate i penzije, poraz organizovanog kriminala i korupcije, nova radna mjesta, ekološka država, važni infrastruktirni projekti, nastavak razvoja energetike i u konačnom – Crna Gora punopravna članica Evropske unije“, navodi Rovčanin.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare