MZ Straševina i roditelji naših đaka podržavaju direktoricu Oš “Jagoš Kontić”! Napadi DPS-a su sramni!

Saopštenje MZ Straševina prenosimo integralno

Imajući u vidu da se danas povela jedna citava partijska hajka protiv gospođe Ranke Laković, direktorice OŠ “Jagoš Kontić” koja se nalazi u našoj MZ i gdje naša djeca stiču znanje i obrazovanje, dužni smo kao savjesni Savjet MZ i roditelji đaka koji tu školu pohađaju da se ovim putem oglasimo i damo podršku direktorici Laković.

Naime, dolaskom profesionalca sa 39 godina radnog iskustva na mjesto direktora, naša škola konačno je oslobođena visedecenijskog partijskog rukovođenja i svakim danom bilježi bolje rezultate obrazovanja svojih učenika, afirmaciju znanja i vaspitanja.
Nevjerovatno je i normalnom čovjeku gotovo nezamislivo da se predsjednik Opštinskog odbora nekad vladajuće partije bavi ovako prizemnim i krajnje zlonamjernim optužbama, grubo nalazeći nepostojeće političke motive za to da li je i sta je direktorica Laković kao nadležna odobrila da bude izvedeno na predstavi povodom dana naše škole.

U prilog tvrdnji da se radi o krajnje prizemnom napadu na direktoricu navodimo i činjenicu da je prošle godine u našoj školi istim povodom izvedena numera „Gorsko oko“ posvećena domovini Crnoj Gori, kao i to da u našoj školi niko ne negira, zabranjuje, niti osporava nacionalna osjećanja bilo koje nacije.

Uzimajući u obzir činjenicu da svi kao ljudi gledamo na određena dešavanja iz sopstvenog ugla razumijemo da je gospodinu Muratoviću i njegovim partijskim kolegama nezamislivo da jednom školom uopšte može da upravlja profesionalac, a ne njihov partijski vojnik i onda je jasno zašto svuđe pa čak i u školskoj predstavi gospoda iz DPS vide politiku, četništvo i predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.
Uzimajući u obzir sve navedeno, a posebno činjenicu da je neko zarad jeftinih političkih poena spreman krajnje neosnovano napasti jednu prije svega ženu, pa onda i prosvjetnu radnicu sa 39 godina radnog iskustva, mjesna zajednica Straševina i roditelji đaka naše škole bezrezervno pružaju podršku uvaženoj direktorici.
Gospođa Lakovic će za koju godinu u zasluženu penziju. Ostaće cijenjena i uvažena od strane brojnih generacija svojih učenika, ali i roditelja i svih koji su sa njom sarađivali.
Oni koji svoje sitne političke interese žele da ostvaraju preko uvažene gospođe Laković, najbolje govore o sebi i svom odnosu prema profesorima, đacima i građanima Nikšića.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare