Mujović: Čađenović iz Demokrata je nestručan za posao u CEDIS-u!

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović rekao je da je CEDIS preduzeće koje ima visoko kvalitetan tehnički kadar sposoban da rješava nasloženije probleme, i da umjesto pažnju privlače svojim rezultatima oni su predmet interesovanja DRI i SDT što je nedopustivo.

„Smatram da Vladimir Čađenović nije početak i kraj problema CEDIS-a. Da je to tako mislim da bi lako izašli na kraj. Nažalost, problemi CEDIS-a sežu daleko dublje i kontroverze prate preduzeće od osnivanja. Partijsko zapošljavanje, sumnjivi tenderi su nešto što datira maltene od postanka. Finansijski pokazatelji Čađenovićevih prethodnika su kudikamo bolji, ali nimalo me to ne fascinira“, rekao je Mujović.

To je zato što to rukovodstvo nije prošlo kroz energetsku krizu kao što prolazi ovo.

„Taj ko je postavio Čađenovića na mjesto izvršnog direktora CEDIS-a nije mu dobro mislio. Napravio mu je medveđu uslugu. Ako na tu poziciju postavite nekoga pravne struke od njega pravite glinenog goluba ili laku metu za odstrijel. Pozicija na kojoj se sada nalzi je puno prirodnija sa aspekta njegovog obrazovanja. Greškom bivšeg menadžmenta smatram nedopustivo veliki broj novozaposlenih, naeadekvatna struktura novozaposlenih, veliko povećanje u administraciji, odrekli su se regulatorno dozvoljenog prihoda… Sve su to stvari koje su diskreditujuće“.

Rekao je da je on došao na gotovu štetu, da nije zaslužan za izborni rezultat bilo koje partije…

„Karte su podijeljene prije mene i tačno je rečeno kome koja pozicija u Odboru direktora pripada. Demokrate su dobile poziciju predsjednika OD CEDIS-a i jedino što sam mogao je da molim da delegiraju najboljeg i najstručnijeg za tu poziciju, a njihov odgovor je bio gospodin Čađenović. Nemam moći da to promijenim. Uticao sam da se meritokratija sprovodi u smislu izbora klučnog čovjeka koji treba da da glavni doprinos, izboru izvršnog direktora. Tu imamo čovjeka koji ima iskustva u struci, vidjećemo kako će se pokazati“, istakao je Mujović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare