Мирко Миличић: Дужни смо да чувамо стечену слободу!

Четири године након величанствене и демократске побједе на парламентарним изборима у Црној Гори 2020. године, коначно видимо прве резултате оних промјена за које је народ дигао свој глас и дао подршку анти-ДПС блоку. Најзначајнија тековина освојена тог дана јесте слобода, у пуном смислу те ријечи и видимо да је управо она темељ на којем данас градимо бољу будућност у нашој земљи.

Овај датум за нас има посебан значај, јер је он кулминација наше тридесетогодишње борбе за демократско, слободно и друштво једнаких. Ми не раздвајамо 30. август од свих оних протеста, кампања и политичких борби које је смо годинама водили као стожер опозиције против тадашњег криминалног режима.

Иако су претходне три године биле изузетно политички турбулентне, како то обично бива када један народ по први пут осјети своју истинску моћ у виду демократске промјене власти, данас напокон, након два неуспјела експеримента, имамо стабилну Владу која има историјску подршку у парламенту и чији је циљ да до краја мандата учини да животни стандард грађана Црне Горе буде најбољи у региону, а то значи да износи плата и пензија буду највисочији и да се створе реална радна мјеста, како у јавном, тако у приватном сектору, како би сви они који желе да раде пронашли запослење.

На самом крају, сјећање на 30. август не може бити потпуно без сјећања на све који више нису са нама и који су своје животе уградили у борби за слободу. Ово сјећање нас обавезује да предано чувамо тековину слободе и да никада више не допустимо да се у Црној Гори укоријени било какав вид тоталитаризма!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare