Mirko Miličić: Crna Gora mora biti i srpska!

Sa neopisivom lakoćom se ovih dana na naslovnim stranama novina, internet portala, ali i u prajm-tajm informativnim emisijama forsira narativ koji je na ivici otvorene srbofobije, saopštio je portparol Nove srpske demokratije (NSD) Mirko Miličić.

„Pozivaju se brojni analitičari, činovnici u penziji, politički predstavnici koji nemaju gotovo nikakvu podršku među biračima da komentarišu prisustvo predsjednika jedine srpske nacionalne stranke u Crnoj Gori, kao i njenih poslanika i funkcionera na, pazite sad – Svesrpskom saboru. Prosto se čude – kako to Srbi sa Srbima? Jeres. Pojedini čak govore o inferiornom položaju, pretpostavljam jer je to potreba njihove podsvijesti da stvore projekciju da svaki odnos mora biti onakav kakav su naučili – nadređeni i podređeni. Upravo njih bih pitao – a da li ste vi uopšte čuli o čemu je Andrija Mandić govorio u Beogradu“, pitao je Miličić.

On konstatuje – naravno da niste, jer njima nije u interesu da to čuju, već samo ponavljaju izlizane fraze o velikosrpskom nacionalizmu, jer za njih drugi i ne postoje.

„Da ne bude nikakve zabune, anti-srpskim krugovima nije problem niti ko organizuje, niti ko dolazi na Svesrpski sabor, već je problem što se takav događaj uopšte i održao. Bilo kakvo jačanje veza među Srbima u regionu i svijetu za njih je noćna mora. Takvima, naš narod je jedino dobar dok je u podređenom položaju u odnosu na druge, pa im je vjerovatno još više zaparalo uši što donešena deklaracija konstatuje da nema nikakvih prefiksa ispred našeg narodnog imena, već da mi kao narod imamo pravo da se nazivamo prosto i jednostavno – Srbi. Da završim na malo pozitivnijoj noti, jasno je zbog čega se objavljuju ovako agresivni uredci – projekat Crne Gore kao anti-srpske države doživio je krah i pojedinci i dalje ne mogu da se pomire sa tim. Vidjeli smo da je takav projekat slijepi kolosijek i da jedino pogoduje kriminalnom režimu koji je želio svoju privatnu državu. Svima nam je u interesu da Crna Gora bude dio Evropske unije, a vidimo da najbolje rezultate na tom putu postižemo upravo otkada su i Srbi, zajedno sa drugim narodima, zastupljeni na najvišim funkcijama odlučivanja. Zato šaljemo jasnu poruku svima koji još uvijek žele Crnu Goru kao anti-srpsku državu – da bi bila evropska, Crna Gora mora biti i srpska“, zaključio je Miličić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare