Ministarka Gorčević brzopotezno odmaglila do Prištine!


Ministarka za evropske poslove Crne Gore Maida Gorčević izjavila je danas u Prištini da će Podgorica podržati ulazak tzv. Kosova u Savjet Evrope kada o tome bude odlučivao Komitet ministara te organizacije.

„Crna Gora će u maju na sjednici Komiteta ministara podržati članstvo Kosova u Savjetu Evrope. Na taj način ćemo definitivno podržati Kosovo po svim važnim pitanjima u oblasti evropskih integracija“, rekla je Gorčević, prenosi Beta.

Gorčević je prokomentarisala činjenicu da je Maja Vukićević, šefica Delegacije Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), glasala protiv ulaska tzv. Kosova u SE.

„Maja Vukićević je iznijela stav svoje stranke. Moram da vas podsjetim da je Vlada heterogena i da je skupštinska većina potpisala koalicioni sporazum koji podrazumijeva podršku Kosovu* i njegovoj nezavisnosti i suverenitetu, bez obzira na pravo svakog političkog subjekta da iznese svoj stav“, kazala je Gorčević.

Komitet za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope dao je 27. marta pozitivno mišljenje povodom zahtjeva tzv. Kosova da postane član ove organizacije.

Na toj sjednici prisustvovalo je samo 39 poslanika od ukupno 89.

Tako je 31 poslanik glasao “za”, četiri su bila protiv, a jedan uzdržan.

Dva glasa protiv bila su od poslanika Srbije, a po jedan glas protiv iz BiH i Crne Gore, dok je uzdržan bio grčki poslanik Aleksis Cipras.

Crnu Goru u Komitetu predstavlja poslanica Demokratske narodne partije (DNP) Maja Vukićević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Splačina!