Ministar pravde ćuti o hapšenjima!

Ministar pravde Andrej Milović niti jednom jedinom riječju nije pohvalio hapšenja koja su se dogodila juče i danas, a kojim je očigledno Specijalno državno tužilaštvo na čelu sa Vladimirom Novovićem i šefom SPO-a Predragom Šukovićem jako udarilo na „ekipu“ iz Granda, koja se povezuje sa najvećom građevinskom firmom BEMAX.

Ranije je ovaj navodni klan optuživan da su se bavili masovnim ilegalnim švercom cigareta kroz Crnu Goru.

Ministar pravde, iako bi to trebao da bude običaj, bio je dužan da pozdravi hapšenja u prethodna dva dana i napore koje Tužilaštvo vodi da bi se suzbila kriminalna organizacija.

Milović, međutim, ćuti.

Jedina njegova objava je iz njegovog političkog „provoda“ u Hrvatskoj gdje uopšteno govori o kriminalu po seminarima.

Podsjećamo, na Odboru za bezbjednost i odbranu koji je održan pretprošlog petka iznešene su masovne optužbe između ministra pravde i šefa SPO-a gdje se moglo zaključiti da je isti u sprezi sa mafijaškim strukturama. Naime, Šuković je Milovića optužio da je bio u kontaktu sa bezbjednosno interesantnim licima kao i da su u njegovom vozilu pronađeni narkotici. Milović se tada branio da ta osoba nije BIL lice, ali i da to vozilo nijie njegovo, već da ga je vozio njegov tast, koji ga je kasnije prodao.

S tim u vezi, pored svih animoziteta, dužnost ministra pravde je da pored svega pozdravi razbijanje Grandovaca. Ovo glasno ćutanje ministra pravde može ukazivati na to da mu ipak nije milo što je SDT krenulo u ovu akciju, naročito ukoliko se ima u vidu da ministar, od stupanja na dužnost, niti jednu jedinu riječ nije izgovorio protiv Demokratske partije socijalista niti njihovih funkcionera, gdje ispada gotovo kao da su u Crnoj Gori tokom DPS vladavine tekli med i mlijeko a ne da se razvijala kriminalna hobotnica kojoj je, valjda, trebao doći kraj 30. avgusta.

A šta radi Milović?

Ministar pravde Andrej Milović boravi u posjeti Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala u Republici Hrvatskoj, tzv. USKOK-u.

Ministar je kazao da samo kroz međusobnu podršku i saradnju Crna Gora i Hrvatska mogu čvrsto da se suprotstave izazovima organizovanog kriminala i korupcije.

Kako navode u saopštenju, ministar Milović je imao priliku da se tokom detaljnog razgovora sa Natašom Đurović, zamjenicom direktorke USKOK-a, i šefom odjeljenja za međunarodnu saradnju, Vedranom Liblom, detaljno upozna sa metodama rada, organizacijom i efikasnim strategijama koje USKOK koristi u borbi protiv ovih društvenih pojava.

„Kriminal ne poznaje granice. Kriminalci sarađuju direktno, bez procedura i suvišnih posrednika, na dnevnoj osnovi. Zato, u borbi koju vodimo protiv organizovanog kriminala, isto moraju činiti i države i državne institucije“, istakao je ministar pravde Crne Gore.

Tokom posjete naglašena je važnost kontinuirane razmjene iskustava, znanja i dobrih praksi između Crne Gore i Hrvatske, što je ključno za stvaranje snažnijeg i otpornijeg pravosudnog sistema u cijeloj regiji.

Milović je istakao opredijeljenost Crne Gore da implementira naučene lekcije i iskoristi hrvatsko iskustvo kako bi dodatno unaprijedila efikasnost i sposobnost crnogorskog pravosuđa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Ovaj susret simbolizuje duboku posvećenost dvije prijateljske zemlje ka izgradnji transparentnih, odgovornih i pravednih društava, u kojima pravda prevazilazi sve prepreke i granice. Posjeta ministra Milovića USKOK-u predstavlja važan korak naprijed u jačanju bilateralne saradnje između pravosuđa Crne Gore i Republike Hrvatske“, naglasili su u saopštenju Ministarstva pravde.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da se hvali drzavni organ koji radi svoj posao??? Koji primitivizam, koji je uveo Dritan, da partije i izvrsna vlast hvale zbog hapsenja drzavne organe ciji je posao da hapse i za koji dobijaju platu, i to ne malu.