Milutin Đukanović u emisiji ,,Sa Srpskom u centar”: Prijatno sam iznenađen interesovanjem investitora za ,,Željezaru” (VIDEO)

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović je, gostujući u emisiji ,,Sa Srpskom u centar Srpske RTV, kazao da je jedna delegacija potencijalnih investitora posjetila juče ,,Željezaru“ i da je prijatno iznenađen interesovanjem investitora za ,,Željezaru“.

,,Razgovore imamo i danas i sjutra. U toku je javni poziv za potencijalne investitore koji traje do 25. januara. Zasad smo spremni smo da damo u zakup dva  najznačajnija pogona a to je Čeličana i Kovačnica. Mi ne možemo da pokrenemo taj proces jer nam je zasad to zabranjeno jer bi se u tom slučaju čitava transakcija kupovanja Željezare i njene imovine, od Agencije za državnu pomoć tretiralo kao državna pomoć. Zbog toma smo raspisali javni poziv da investitori dođu. Sa svakim od njih ćemo razgovarati i sve to im predočiti. Svi oni imaju razne poglede kako bi stavili Željezaru u funkciju, da li bi to radili samostalno, žele li partnerstvo, koliko bi, potencijalno, radnika angažovali, kolika bi bila početna proizvodnja, i kako planiraju da investiraju podižući proizvodnju i drugo. Zamolili smo investitore da predloge i vizije koje imaju u jednom pismu namjera se obrate Elektroprivredi Crne Gore i želje kako bi razmotrili sve te potencijalne ideje razmotrimo.“- kazao je Đukanović za Srpsku RTV.

Emisiju ,,Sa Srpskom u centar” u repriznom terminu emisiju možete pratiti na kanalima Srpske televizije od 20: 30 časova, na talasima Srpskog radija od 21: 30 a možete je naći i na portalu Srpske RTV kao i na platformi ju tjub.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare