Милутин Ђукановић у емисији ,,Са Српском у центар”: Пријатно сам изненађен интересовањем инвеститора за ,,Жељезару” (ВИДЕО)

Предсједник Одбора директора Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ) Милутин Ђукановић је, гостујући у емисији ,,Са Српском у центар Српске РТВ, казао да је једна делегација потенцијалних инвеститора посјетила јуче ,,Жељезару“ и да је пријатно изненађен интересовањем инвеститора за ,,Жељезару“.

,,Разговоре имамо и данас и сјутра. У току је јавни позив за потенцијалне инвеститоре који траје до 25. јануара. Засад смо спремни смо да дамо у закуп два  најзначајнија погона а то је Челичана и Ковачница. Ми не можемо да покренемо тај процес јер нам је засад то забрањено јер би се у том случају читава трансакција куповања Жељезаре и њене имовине, од Агенције за државну помоћ третирало као државна помоћ. Због тома смо расписали јавни позив да инвеститори дођу. Са сваким од њих ћемо разговарати и све то им предочити. Сви они имају разне погледе како би ставили Жељезару у функцију, да ли би то радили самостално, желе ли партнерство, колико би, потенцијално, радника ангажовали, колика би била почетна производња, и како планирају да инвестирају подижући производњу и друго. Замолили смо инвеститоре да предлоге и визије које имају у једном писму намјера се обрате Електропривреди Црне Горе и жеље како би размотрили све те потенцијалне идеје размотримо.“- казао је Ђукановић за Српску РТВ.

Емисију ,,Са Српском у центар” у репризном термину емисију можете пратити на каналима Српске телевизије од 20: 30 часова, на таласима Српског радија од 21: 30 а можете је наћи и на порталу Српске РТВ као и на платформи ју тјуб.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare