Milun Zogović: Vlada da kaže NE!

Poslanik DNP-a Milun Zogović je poručio da parlamentarne većina ima rezultate koje prethodne vlade nijesu mogle da ispune.

„Kada je većina tako efikasna, zašto se odstupa od koalicionog sporazuma, u kojem stoji da se potpisnice obavezuju da neće podržavati ono što narušava koheziju društva ili izaziva bespotrebne tenzije. Ali šta se dešava – Njemačka nije imala snage da oprosti srpskom i crnogorskom narodu na slobodarskom otporu u borbi protiv nacizma i fašizma, pa danas nameće čitavom svijetu da se izjašnjava o pojedinačnom događaju koji se desio tokom rata u istočnoj Bosni“, kazao je on.

Poslije svega, kaže, ostalo je da se produži rat optužbama i osudama, kako bi se „prikrila istorijska istina“.

„I ova Skupština je već raspravljala kako da sastavi neki dokument kojim će se posijati staro sjeme nove mržnje. Bez multidisciplinarnog utvrđivanja činjeničnog stanja i istorijske istine nije dovoljna samo pravna kvalifikacija u presudi, pomoću jednog pravnog pojma koji se zove genocid. Taj pojam ima mentalnu i fizičku komponentu… Postoje kritička mišljenja više istaknutih pravnika sa više kontinenata, već je izdvojeno mišljenje predsjednice drugostepenog suda u pogledu osude generala Ratka Mladića. Uslijediće rezultati istraživanja komisije o žrtvama u regiji Srebrenice od 1992. do 1995. čime će se iskazati istina. A presuda tretira samo jedan događaj, jednu lokaciju i jedan narod kvalifikuje genocidnim“, kazao je da se bavimo tuđim poslom.

„Nismo se smjeli upuštati u kvalifikovanje pojma genocida, ali je snaga pravnih činjenica bila nemoćna pred naređenjem stranih centara moći. Predlažem da Vlada ne podrži Rezoluciju“, dodao je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare