MILOVIĆA NEMA Dok se Odović zadovoljno smješka prislonjen na Dragovića otpozadi

Na sjednici Predsjedništva Pokreta Evropa sad 26. aprila prošle godine, donijeta je odluka da Janko Odović bude isključen iz te stranke.

Odluka o isključenju Janka Odovića donijeta je tom prilikom jednoglasno. Predsjedništvo stranke tada nije prihvatilo naknadno povlačenje odluke Odovića o ostavci, te je dodatno donijelo odluku o njegovom isključenju iz partije.

Sjednicu Predsjedništva Evrope sad je tom prilikom par dana ranije zakazao predsjednik partije Milojko Spajić, na insistiranje samog Odovića. Inicijativu je za sazivanje sjednice uputio član Glavnog odbora Filip Boljević, a potpisalo je dvije trećine članova tog tijela.

Sve ovo Janku Odoviću nije smetalo da postane ministar nakon pola godine od svog isključenja iz Evrope sad.

Aktuelni ministar pravde Crne Gore i član Predsjedništva „Pokreta Evropa sad“ (PES) Andrej Milović, isključen je u nedjelju iz stranke, saopšteno je iz Pokreta koga vodi crnogorski premijer, Milojko Spajić.

Milovićeva pozicija u vladi „ostaje otvorena“ uoči njene planirane rekonstrukcije, navode u PES-u.

Milović je isključen većinom glasova predsjedništva i taj potez dolazi dan nakon što je Pokret napustio jedan od njegovih osnivača, zamjenik predsjednika PES-a i predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

U saopštenju PES-a nisu navedeni razlozi isključenja Milovića, koji je u posljednje vrijeme u žiži javnosti zbog odbijanja da Turskoj izruči njenog državljanina Binalija Čamgoza, optuženog u toj zemlji za više teških krivičnih djela, podsjeća Beta.

Milović je tu odluku donio bez konsultacija sa Spajićem.

Svi u partiji Pokret Evropa sad zajedno su do skorog zatvaranja privremenih mjerila poglavlja 23 i 24 iz EU agende i realizacije programa Evropa Sad 2, poručio je premijer Milojko Spajić.

On je na Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa poslaničkim klubom PES-a.

– Sinoć su nam u posjeti bili poslanici kluba PES-a. Svi jedinstveno i zajedno do skorog zatvaranja privremenih mjerila poglavlja 23 i 24 iz EU agende i pune realizacije programa Evropa Sad 2, naveo je Spajić.

Iz PES-a je sinoć, nakon sastanka, saopšteno da su jedinstveno posvećeni da u nastavku realizuju još bolje rezultate.

Međutim, oštrom oku posmatrača nije moglo da promakne da na toj fotografiji nema Andreja Milovića, dok se Janko Odović na istoj zadovoljno smješka prislonjen otpozadi na poslanika Darka Dragovića.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare