Milović prijeti Spajiću otvorenim političkim sukobom!

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je od premijera Milojka Spajića da uputi predlog za njegovo razrješenje sa ministarske funkcije, ističući da će u parlamentu saopštiti sve što zna.

Milović je rekao da su IBAR zakoni usvojeni jednoglasno i to šalje snažnu poruku. Naglasio je da se svima u Vladi i Ministarstvu pravde mora odati priznanje.

„Crna Gora im to ne smije zaboraviti“, rekao je Milović.

Kazao je da odkad je stupio na dužnost trpi snažne medijske i političke udare.

„Agenda blaćenja i kriminalizacije uvezena je da se sruši ministar pravde, da bi se blokirao IBAR. Nijesam bio pošteđen ni od dijela PES-a, kome sam pripadao do februara. Posljedice toga počeli su da osjećaju i moji saradnici u Ministarstvu. Po završetku sjednice parlamenta u četvrtak, arbitrarno je na Vladi tijesnom većinom odlučeno da se meni i mojm saradnicima zabrani u parlamentu da obrazlažemo zakone na kojima smo vrijedno radili. Iako smo prihvatili dan ranije tehnički mandat. Takav odnos prema meni mogu da razumijem jer je dio agende naručenih napada ali zašto prema mojim saradnicima, pitam se“, rekao je Milović.

On je rekao da premijer Milojko Spajić i njegov šef kabineta koji o ovim zakonima znaju tek nešto više od nazova nelegitimno udaljavaju ministra pravde da bi dobili taster ministra, koji klima glavom.

„Ja sam pored ličnog dostojanstva i ponosa zadržao i interes države. Prećutao sam mučno isključenje iz PES-a iako sam bio u avionu za Brisel kada se to desilo. Dakle, u Podgorici PES je imao sjednicu Predsjedništva bez mog prisustva iako je o meni odličivano. Hrabro od onoga ko je sazavao, nema šta“, rekao je ministar.

On je naveo da je cilj bio pozitivan IBAR do kraja juna, i taj je cilj ispunjen.

„Sada neću da ćutim, vrijeme je da razgovarao. Cijena koju plaćam jeste da sam se beskompromisno borio za one kojima sa vjerovao a koji su me izdali i koji su izdali naše dogovore jer bez prethodnog dogovora i plana nijesam ništa radio. A posebno ne sukob sa šefovima sektora bezbjednosti“, kazao je Milović.

On je rekao da premijer vuče PES u ponor i to jasno pokazuje.

„Premijeru, uputite predlog Skupštini da me razriješi. Uradio sam sve da dobijem IBAR, a vas sam branio kada mnogi nijesu ni htjeli ni smjeli. Stojim vam na političkoj crti“, rekao je Milović.

On je naveo da premijer treba da prekine ovu farsu.

„Dođite u parlament, da sve razjasnimo i o svemu govorimo. Da prekinemo ovu farsu, a šta će plenum Skupštine Crne Gore reći vidjećemo. Moju inicijativu ću da formalizujem. Vrijeme je za istinu i da o svemu direktno razgivaramo“, rekao je Milović

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Blago nama s njima, dobili IBAR a postali genocidni !