Milović nije uspio!

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo (SDT) je prijavu ministra pravde, Andreja Milovića, u kojoj tvrdi da je šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković kroz malverzacije kupio stan.

Ministar Milović je predao Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) službene informacije, odnosno dao izjavu povodom ovog slučaja. SDT je potom formiralo predmet. Međutim, nakon obavljene istrage, kako „Borba“ saznaje, SDT je odbilo Milovićevu prijavu, jer nije pronađeno ništa što bi potkrijepilo njegove tvrdnje.

Podsjećanja radi, Milović je prije tri mjeseca na sjednici Odboru za odbranu i bezbjednost optužio Šukovića da je preko člana svoje porodice, za 60 hiljada evra u gotovini, od jednog preduzeća, kupio stan od 58 kvadrata u zgradi u kojoj je kvadrat koštao 2.000 evra.

„Znači, upola jeftinije. U izvještaju Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), Šuković je naveo da je stan dobio razmjenom, što znači da je informacija lažna. Nakon tri godine, Šuković je taj stan prodao ruskom državljaninu M.M. za 140 hiljada evra u gotovini. Sat kasnije, od istog prvobitnog preduzeća, kupio je stan od 98 kvadrata za 135 hiljada, takođe za keš“, rekao je tada Milović, navodeći da sumnja da je riječ o pranju novca.

Firma, koja je, navodno, prodala stanove Šukoviću, tvrdio je Milović, povezuje se sa švercom droge.

Milović je naveo i da ne postoji evidencija da je ruski državljanin u Crnu Goru unio 140 hiljada evra gotovine.

„Istraga će pokazati zašto pravno lice povezano sa švercom cigareta i grupom optuženom za šverc narkotika prodaju Šukoviću stan ispod tržišne cijene“, rekao je Milović.

Šuković je negirao optužbe, navodeći da sve njegove nekretnine u Budvi potiču od nasljedstva njegove supruge.

Na kraju je istraga ipak pokazala da su Milovićeve tvrdnje bile neosnovane.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare