Miličić : Vrijeme je da Crna Gora dobije četvorogodišnju vladu, prioritet reforme u sudstvu i tužilaštvu

Ne bih rekao da je Monstat bio nespreman za popis ili da pravi grešku što nastavlja pripreme za njegovo sprovođenje. Jednostavno, imali smo jednu vrstu opstrukcije od strane opozicije i korisno je da se popis odloži da se spuste tenzije. Ova ideja o softveru, preko kojeg će građani imati priliku da provjere popisivače, je strašno dobro stvar, da ne bilo bilo govora o falsifikovanju podataka i slično, izjavio je šef informativne službe Nove srpske demokratije (NSD) Mirko Miličić, gostujući u emisiji „Info plus“ Adria televizije.

Popis, ističe, mora biti završen 2023. godine.

„Podsjetimo, popis je morao biti sproveden 2021. godine. On mora biti završen do kraja godine jer od popisa zavise državna strateška dokumenta“, naglasio je Miličić.

Prema njegovim riječima, nastavak konstitutivne sjednice parlamenta, na kojoj će se birati novo skupštinsko rukovodstvo, će se sigurno održati naredne sedmice.

„Sporazum o 44. vladi je potpisan. Stvar je tehničke prirode da mandatar Spajić pripremi ekspoze. Kako je definisano sporazumom naša koalicija će za godinu dana i formalno ući u Vladu“, kazao je Miličić.

Prioritet nove izvršne vlasti su reforme u sudstvu i tužilaštvu, kao i evropski put.

„Treba mnogo da radimo. Puno je posla pred 44. vladom, moraju se prije svega završiti goruće reforme, uz poboljšanje životnog standarda kako bi što prije postali nova članica Evropske unije“, istakao je Miličić.  

Kako je ocijenio, očigledno je i izvjesno da ćemo imati neophodne odabire u sudstvu i tužilaštvu.

„Možemo slobodno reći da je period 2019. i 2020. bio krizni period. Vrijeme je da Crna Gora dobije četvorogodišnju vladu, sa najvećom podrškom od uvođenja višestranačja, U odnosu na period manjinskih vlada građani mogu očekivati stabilnost, ali i veliki i naporan rad izvršne vlasti na ispunjavanju zacrtanih ciljeva“ zaključuje Miličić.   

Foto: Adria.tv

Izvor: Adria.tv

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare