Milatovića htjeli da isključe iz PES, on ih preduhitrio ostvakom!

Predsjednik Crne Gore i potpredsjednik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović podnio je ostavku u partiji zbog, kako je naveo, dosadašnjeg načina rada koji je suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

Kako BORBA saznaje iz izvora bliskih vrhu Pokreta Evropa sad, poslednjih nekoliko dana su se u ovoj partiji dešavale zakulisne stvari. Kako saznajemo, jedna od nekoliko frakcija unutar Pokreta je već pokrenula pitanje isključenja Milatovića iz partije, međutim, potpredsjednik je to prozreo.

Stoga, Milatovićev politički potez je bio upravo onaj koji je i jedini politički logičan – ostavka u partiji i bacanje vrućeg krompira u ruke onima koji su pokrenuli pitanje njegovog isključenja, kao i samom Milojku Spajiću sa kojim, evidentno, nije bio u dobrim odnosima.

Lopta je trenutno u dvorištu Pokreta Evropa sad, koji je Milatović ovim činom faktički podijelio te se postavlja pitanje hoće li i oni koji su važili za njegovu struju u PES-u slijediti potez predsjednika stranke.

Milatović je, podsjećamo, svoju odluku objavio na društvenoj mreži X.

„Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu“, napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

„Jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“, kazao je Milatović

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare