Milatović u izbore podgoričke kreće, čas hoće čas neće! (FOTO)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović djeluje kao druga politička figura u odnosu na onu koja je prošle godine politički „ovjerila“ Mila Đukanovića. Milatović je pokušao da sebe istinski predstavi kao predsjednika svih građana i tako se nije uključivao u prošlogodišnji vanredni izborni proces.

To međutim sada nije slučaj. Jakov Milatović se sa svoje predsjedničke pozicije otvoreno uključio u izborni proces u Podgorici, a očekuje se da će i formirati pokret koji će nastupiti na podgoričkim izborima u koaliciji sa UROM i PZP-om.

Borba s tim u vezi podsjeća kako je nekada govorio Milatović uoči vanrednih parlamentarnih izbora. Prošle godine, Milatović je pozvao sve političke aktere koji su bili učesnici izbornog procesa i htio da da doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za razvoj države.

Kao predsjednik Crne Gore ima, kaže, odgovornost da predstavlja sve građane, zbog čega je donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne bude aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera.

“Crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo. Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije Predsjednika Crne Gore da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, te da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici. Svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu”, zaključuje Milatović.

Milatović međutim godinu dana kasnije, ima drugačije poruke.

Rezultati predstojećih izbora u Glavnom gradu biće jasan signal da država treba da krene drugim putem, ocijenio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović navodeći da ima odgovornost da bude uključen u izborni proces u Podgorici.

Milatović je za „Dan“ rekao da su vanredni izbori u Podgorici bili neminovnost nakon svega što se dešavalo na lokalnom nivou.

Prema njegovim riječima, to je najpoštenije rješenje u datom trenutku.

“Kada dogovora nema, a građani trpe, rješenje je jednostavno: vratiti građanima mandat”, naveo je Milatović.

On je kazao da kao odgovoran političar, kao rođeni Podgoričanin, koji je životno vezan za grad, ne može da sa strane posmatra razbijanje nade u promjene.

“Zato imam odgovornost da budem uključen u izborni proces u Podgorici. Uskoro ću obavijestiti javnost na koji način. To je moj grad. Tu sam rođen. Tu sam odrastao. Tu su mi rođena djeca. Tu želim da nastavim da živim”, rekao je Milatović.

On je kazao da izbora očekuje da Podgorica dobije vlast koja će se na mnogo bolji i efikasniji način nositi sa svakodnevnim problemima građana.

“Jer Podgorica zaslužuje bolje”, ocijenio je Milatović.

Na građanima je da procijene o političkoj konzistentnosti predsjednika Crne Gore i o različitim porukama koje pomenuti šalje.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare