Milatović je pokvarena ploča, Nato, demokratija, Nato, demokratija!

“Predsjednik države Jakov Milatović održao je predavanje na Univerzitetu Džon Hopkins SAIS u Vašingtonu, jednom od najprestižnijih američkih Univerziteta. U svom izlaganju Predsjednik se osvrnuo na proces demokratske konsolidacije u zemlji, ali i ključne vanjskopolitičke prioritete”, saopštili su iz Kabineta Predsjednika.

Milatović je ukazao  na važnost članstva Crne Gore u NATO savezu, u kontekstu jačanja međunarodnog položaja i unaprjeđenja demokratije. Nastavak daljeg razvoja Crne Gore ogleda se u sprovođenju svih neophodnih reformi, ka punopravnom članstvom u EU.

“ Crna Gora može postati punopravna članica EU do 2028. godine, za šta je neophodno zadržati fokus, kako bi naša država u što skorijem roku završila obaveze iz pregovaračkog procesa”, rekao je Milatović.

U tom smislu, naglasio je da bi dobijanje IBAR-a bio dodatan impuls na našem evropskom putu, dodajući da je u postizanju ovog cilja, neophodna dodatna angažovanost svih društvenih činilaca u zemlji.

“Promjenom vlasti,  uvođenjem nove političke kulture i odlučnim suprotstavljanjem korupciji i organizovanom kriminalu učinjen važan korak ka uspostavljanju vladavine prava i jačanju  nezavisnosti institucija”, istakao je Milatović.

Takođe, naveo je da naša zemlja predstavlja pozitivan primjer i ostalim zemljama kandidatima da se reforme isplate i da su vrata EU i dalje otvorena.U širem kontekstu evropske budućnosti Zapadnog Balkana, on je kazao da je Plan rasta za Zapadni Balkan jasan znak da je Evropska unija odlučna kada je u pitanju proširenje, istakavši važnost regionalne saradnje za stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana.

Univerzitet Džon Hopkins SAIS je posvećen obrazovanju budućih lidera u oblasti međunarodnih odnosa, ekonomije i politike

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jadan ti, nista ti ne ne vidiš i ne znaš! Nato vodi rat u Ukrajini i neće slati svoje vojnike, već one koji hoće u Eu. I uvek ćete biti stranci.

Bravo Ema, bolje da smo tebe birali jer ovaj dvojac sa NATO kormilarom srljau izdaju i
propast ! Da su se naši stari tako jeftino prodavali, već odavno bi nestali kao narod!