Milan Knežević: Nećemo se pomamljivat’ oko rekonstrukcije!

Rekonstrukcija Vlade treba da se desi prije dobijanja IBAR-a u junu, jer je Vlada nestabilna i kriza vlasti u Crnoj Gori je i više nego očigledna, kazao je sinoć u emisiji „Klub A plus“ lider DNP-a Milan Knežević.

„Sto puta sam to rekao da rekonstrukcija treba da bude prije juna. Vlada mora da se stabilizuje. Ako ne dođe, nećemo se pomamiti zbog toga, ali realizacija mjera iz IBAR-a ne može se vezivati za koaliciju Za budućnost Crne Gore“, poručio je Knežević.

Podsjetio je da je ZBCG bila jedna od zaslužnih političkih konstituenata koji su odradili više nego dobre stvari za crnogorsko pravosuđe.

„Kuknjava je bila iz nezavisnih medija i evropskih zvaničnika da ćemo da usporavamo evropski put. Na kraju smo obavili sve naše obaveze“, kazao je on.

Knežević tvrdi da prije mjesec dana u Crnoj Gori niko nije znao za IBAR.

„U Crnoj Gori 98 odsto građana ne zna šta znači IBAR. Bugarska i Rumunija su ušle bez realizacije 50 odsto tog IBAR-a. Ta se mjerila odnose inače na Vladu, a nosioci su Ministarstvo unutaršnjih poslova, Ministarstvo evropskih poslova… Kakve veze imamo mi iz DNP-a? Izvadili su IBAR kao iz rukava. IBAR nema nikakve veze sa DNP“, rekao je lider DNP-a.

Govoreći o izborima u Šavniku, Knežević je kazao da je ta opština primjer izborne psihijatrije.

„Po svoj prilici lokalne izbore u ovoj opštini imaćemo iz četiri puta: po pravilima predsjednika države, po pravilima predsjednika Vlade, po pravilima opštinske komisije i po pravilima predsjednika opštine Šavnik. Prava je sreća što se slučaj Šavnika nije preslikao na ostale opštine“, ukazao je on.

Komentarišući to što je članica DNP-a Maja Vukićević glasala protiv prijema Kosova u Savjet Evrope, Knežević kaže da je to stav 85 odsto građana i da DNP niko neće prevaspitavati.

„Ko je odredio da je glasanje za Savjet Evrope međunarodna obaveza Crne Gore? Je li to napisano u Ustavu? Želimo li da organizujemo referendum? Ne interesuje me šta pričaju Jevto Eraković i Danijrel Živkobvić. Vukićević nije predstavljala niti Vladu Crne Gore, niti Kosovo, već DNP, a naš stav svi znaju. Ja sam ponosan na nju i ponosim se njenim stavom“, naveo je Knežević.

Prema njegovim tvrdnjama, nakon glasanja Vukićević je napadana od strane „raznoraznog šljama“.

„Vukićević se zdravo i veselo vratila iz Pariza. To nije iznenađenje ni za koga“, dodao je Knežević.

Foto: Skupština

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ona razumije medju narodno pravo a oni koi podrzavaju kosovo samostalno zaista nemaju pojma o medju narodnom pravu dps treba posjetiti dasu usli u nato sa osamnaes procenata glasova naroda znaci nepostuju medju narodne zakone za sva vazna pitanja morase sproves referendum i narod se nesto pita ove iz dpsa treba pitat razumijuli rezoluciju savjeta bezbjednosi i uena koja garantuje daje kosovo srpska teritorija

Браво мајсторе!