Milan Knežević : Dobro je što Monstat nije bolnička ustanova!

Ne daj Bože da u Monstatu operišu narod kao što „unose“ podatke, niko ne bi preteka dok oni zakažu operaciju. Lakše je izbrojati zvijezde na nebu nego ljude u Crnoj Gori.  P.S. A koliko ih je tek umrlo čekajući da ih Monstat upiše kao žive?

Ovako je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević komentarisao današnje pisanje medija da se još uvijek ne zna kada će biti objavljeni konačni rezultati popisa.

– Objavljivanje rezultata popisa definisano je članom 30 Zakona o popisu, kojim je predviđeno da će Uprava za statistiku konačne rezultate objaviti prema Godišnjem planu zvanične statistike i Kalendaru objavljivanja statističkih podataka. Navedenim dokumentima je definisano da će se saopštenja o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2023.godine objavljivati sukcesivno u drugoj polovini godine, nakon unosa, obrade i kontrole podataka. O tačnom datumu objavljivanja podataka Uprava za statistiku će blagovremeno obavijestiti javnost – kazali su iz Monstata.

Tvrde da ne kasne sa objavljivanjem podataka, s obzirom da je to planirano u drugoj polovini godine.

– Uprava za statistiku sprovodi sve aktivnosti planirane Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, a koji se odnose na obavezu da se građanima da mogućnost provjere podataka koji se odnose na etničko-kulturološka pitanja prikupljena popisom putem specijalnog softvera. Proces javne nabavke za izradu softvera, kao i izrada samog softvera, jeste završen, ali još uvijek traje javna nabavka za reviziju koda specijalnog softvera, koja je takođe predviđena Zakonom o popisu. Nakon što se cjelokupan proces završi i građanima da mogućnost da provjere podataka o etničko-kulturološkim karakteristikama, steći će se uslovi za konačno objavljivanje podataka – poručili su iz Monstata.

Unos podataka sa popisa stanovništva, domaćinstava i stanova započet je 1. februara.

– Očekuje se da će unos i obrada podataka trajati oko šest mjeseci, kako je i ranije komunicirano u javnosti. Unos podataka se odvija u skladu sa planiranom dinamikom i nema kašnjenja – saopštili su ranije iz Monstata.

Za posao unosa podataka sa popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji je počeo 1. februara, angažovano je 120 operatera.

Preliminarni rezultati popisa koje je početkom godine objavio Monstat pokazuju da u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika, što je za dva odsto više nego 2011. godine. Popisom su, kako su ranije kazali iz Monstata, prikupljeni podaci o 217.441 domaćinstvu i 396.873 stana, dok su tokom faze prikupljanja podataka popisana ukupno 673.203 lica.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Монстат је још у гузицу ДПС секте. Лажојко је подмукли који лиже гузицу ЕУ и уса мамојебцима и док не подесе попис на онај познати „један глас“ да буде у корист комита ,тј Црногораца који су усташки настројени.