Mila Kasalica: Nisam fascinirana Irenom Radović!

Na pitanje kako posmatra izbor Irene Radović za guvernerku Centralne banke, ekonomistkinja Mila Kasalica je u emisiji „Sa srpskom u centar“ na Srpskoj RTV, odgovorila:

“Sem u biološkom smislu mislim da nismo dobili nikakav napredak, što-više rekla bih da smo nazadovali. Da se ne bavim likom guvernera u vlasništvu jedne osobe u Crnoj Gori, reći ću da mi je žao što je 58 poslanika i poslanica pritiskom na zeleno dugme pokazalo nepoštovanje prema svojim porodicama. Želim da me vrijeme ne demantuje i da nećemo završiti u kriznom ciklusu. U najozbiljniju finasijsku instituciju Crne Gore uveli smo osobu koja je došla da uvodi lično osvetništvo, a ne umije da pročita zakone. To je visoki rizik”, poručuje Kasalica.

Kaže da je u tom trenutku bilo “barem četiri žene koje su za ne klasu bolje, nego nisu uporedive”.

“To su profesorica Radević, gospođa Kaluđerović, profesorica Backović i gospođa Kalezić. Nije tačno da nije bilo izbora samo je tačno da nismo imali hrabrosti da budemo jaki. I treće ono što dugujem profesionalno, jer sam bila veliki kritičar rada gospodina Žugića, ono što je obezbjedio razvojem institucija od 2019. do 2023. ostaće kao njegova zaostavština. I kao što nisam mogla ući na stepenište Centralne banke, ni za vrijeme Krgovića i Žugića, tako tek sada neću moći. To je institucija koju moramo da čuvamo, a mi smo sad duboko ponizili tu instituciju u institucionalnom smislu razvojno”, rekla je Mila Kasalica.

Odgovarajući na pitanje zašto u Crnu Goru ne puštamo nove trgoavčke lance i stvorimo konkurenciju u interesu kupaca, konkretno Lidl, Kasalica je odgovorila:

“Lidl je privatni projekat jednog našeg političara, a ne neko ko hoće da uđe slobodnom konkurencijom. To je, da podsjetim jedan od vlasnika naših trgovački lanaca rekao da oni mogu doći da se borimo u slobodnoj konkurenciji, a ne zato što je to pokušao jedan od političara od augusta 2021. Ne imenujem nikoga i ne želim, ali mopramo da razumjemo da je konkurentnost i razvoj, a ne pripadnost političkoj opciji”, zaključuje Kasalica.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare