Мила Касалица: Нисам фасцинирана Иреном Радовић!

На питање како посматра избор Ирене Радовић за гувернерку Централне банке, економисткиња Мила Касалица је у емисији „Са српском у центар“ на Српској РТВ, одговорила:

“Сем у биолошком смислу мислим да нисмо добили никакав напредак, што-више рекла бих да смо назадовали. Да се не бавим ликом гувернера у власништву једне особе у Црној Гори, рећи ћу да ми је жао што је 58 посланика и посланица притиском на зелено дугме показало непоштовање према својим породицама. Желим да ме вријеме не демантује и да нећемо завршити у кризном циклусу. У најозбиљнију финасијску институцију Црне Горе увели смо особу која је дошла да уводи лично осветништво, а не умије да прочита законе. То је високи ризик”, поручује Касалица.

Каже да је у том тренутку било “барем четири жене које су за не класу боље, него нису упоредиве”.

“То су професорица Радевић, госпођа Калуђеровић, професорица Бацковић и госпођа Калезић. Није тачно да није било избора само је тачно да нисмо имали храбрости да будемо јаки. И треће оно што дугујем професионално, јер сам била велики критичар рада господина Жугића, оно што је обезбједио развојем институција од 2019. до 2023. остаће као његова заоставштина. И као што нисам могла ући на степениште Централне банке, ни за вријеме Крговића и Жугића, тако тек сада нећу моћи. То је институција коју морамо да чувамо, а ми смо сад дубоко понизили ту институцију у институционалном смислу развојно”, рекла је Мила Касалица.

Одговарајући на питање зашто у Црну Гору не пуштамо нове тргоавчке ланце и створимо конкуренцију у интересу купаца, конкретно Лидл, Касалица је одговорила:

“Лидл је приватни пројекат једног нашег политичара, а не неко ко хоће да уђе слободном конкуренцијом. То је, да подсјетим један од власника наших трговачки ланаца рекао да они могу доћи да се боримо у слободној конкуренцији, а не зато што је то покушао један од политичара од аугуста 2021. Не именујем никога и не желим, али мопрамо да разумјемо да је конкурентност и развој, а не припадност политичкој опцији”, закључује Касалица.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare