Mikijelj: Vlada da ne uvodi prinudnu upravu!


Privremeni odbor Nove srpske demokratije iz Budve uputio je jutros urgentan dopis premijeru Milojku Spajiću zatraživši da Vlada ne uvede prinudnu upravu u gradu jer, kako su obrazložili, Skupština opštine je izglasavanjem potpredsjednice Opštine i usvajanjem Strateškog plana ispunila uslove iz upozorenja koje je Vlada dala.

Dopis Spajiću potpisuju potpredsjednici odbora Mladen Mikijelj i Nemanja Kuljača.

“Skupština opštine Budva je na sjednici održanoj juče, razmatrala odluke koje su pretočene u Upozorenju Vlade upućene Skupštini opštine Budva i od tri navedena uslova ispunila dva: izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine Budva i usvojila Strateški plan razvoja Opštine Budva 2024-2028. Smatramo da su se usvajanjem ove dvije tačke stekli uslovi za redovno funkcionisanje Opštine Budva. Naglašavamo da je izborom Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine, treći uslov na određeni način izgubio smisao, pošto predsjednik Božović nakon usvojenih odluka faktički neće obavljati privremeno svoj posao, a što je i suština trećeg zahtjeva koji je Vlada uputila našoj Opštini”, naglašavaju Mikijelj i Kuljača i dodaju:

“Budući da u vezi sa trećim uslovom postoje ozbiljne pravne dileme, koje su javno iznijete sa više adresa, pa i na samoj sjednici Skupštine, te da je gotovo nemoguće bez odgovarajućeg sudskog postupka utvrditi njegovu pravnu utemeljenost, mišljenja smo da je usvajanjem prethodno pomenutih odluka ispunjen duh predmetnog akta koji je Vlada uputila Opštini Budva. Na taj način je u potpunosti ostvarena namjera Vlade da rad Skupštine opštine Budva bude vraćen u redovne tokove i da se odvija u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi u interesu svih građana”, ističu oni.

Traže da Spajić prihvati njihove argumente i konstatujete da je Upozorenje ostvarilo cilj koji je Vlada željela postići kako bi mogli, pred predstojeću turističku sezonu, pripremiti Budvu da na najbolji mogući način dočeka turiste.

“Što je od suštinskog značaja i za budvansku i za crnogorsku ekonomiju. Bilo kakve političke turbulencije i nestabilnosti izazvale bi brojne probleme, koje niko od nas ne želi. Takođe, molimo Vas da se ispoštuje izborna volja građana koja je temelj svakog demokratskog društva i sveto pravo svakog slobodnog građanina, te da se ne povlače potezi koji bi to pravo ugrozili i uveli nas u novi period političke nestabilnosti, sad kada je politička kriza u Budvi riješena”, zaključuju oni.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare