Микијељ: Морско добро је профитабилно, са Јовановићем ћу разговарати под једним условом

Директор Морског добра и носилац листе За будућност Будве – Будва отворени град Младен Микијељ у ексклузивном интервјуу Борби коментарисао је недавно гостовање носиоца листе Будва је наш град Николе Јовановића гдје је исти поменуо да ће иницирати разговоре са Новом српском демократијом али – и са ДПС-ом.

Микијељ је у интервјуу Борби казао да је бирачима њихове коалиције али и бирачима листе „Будва наш град“ фрапантно да Јовановић има смјелости да у исту раван ставља Нову српску демократију и Демократску партију социјалиста. Додаје да су сви поштени људи згрожени том паралелом.

Борба: ЈП Морско добро настваља да ниже запажене резултате и све чешће бива на насловним странама медија у Црној Гори, како то коментаришете?

Грађани јасно виде да је похара коју је више деценија спроводио бивши режим предвођен Демократском партијом социјалиста заустављена и да се напорно ради како би се стање поправило. Јавно предузеће Морско добро на чијем сам челу заиста ради на томе да оправда свој назив, тј. да се на један домаћински начин односимо према нашој земљи, њеном мору, обали и прије свега грађанима. Вјерујем да смо међу првим предузећима у Црној Гори који су на пословној, а и на симболичној равни раскинули са опхођењем према интересима грађана наше државе какав је имао ДПС. Грађани се сигурно сјећају повратка трајектних линија из приватног у државно власништво, које данас омогућавају да даље јачамо све сегменте наше обале.

Прије неких двадесетак дана упутили смо иницијативу Министарству саобраћаја и поморства да се Лука Будва прогласи градском луком и заиста се надамо да ће тај наш захтјев бити усвојен, како би она добила статус који припада и била лука свих грађана Будве. Подсјетио бих да смо први велики корак ка том циљу учинили 22. маја када је Лука Будва предата на управљање Морском добру. Тада сам изјавио да ћемо напорно радити да она буде што атрактивнија и ето мјесец дана након тога, већ смо отворили поморску линију до Дубровника, гдје ће се превоз одвијати два пута на дан. Настављамо да марљиво радимо и у плану нам је да отворимо линије са градовима у Италији, Грчкој..

Борба: Упркос овим резултатима, видјели смо да су јуче представници шест приморских општина тражили да се укине Морско добро као јавно предузеће, наводећи да се ингеренције над обалом морају вратити приморским градовима.

Не бих претјерано коментарисао политичке иницијативе које су везане за Јавно предузеће на чијем сам челу. Одлуку о томе да ли Морско добро треба да настави да функционише или не ће свакако донијети Влада и Скупштина Црне Горе и ми ћемо поштовати њихову одлуку.

Не могу, а да не изразим чуђење да је ова иницијатива дошла само пар дана након што је Морско добро са 105.000 евра подржало спортске организације у Тивту и Херцег Новом. Желим да појасним да су тих 105 хиљада заправо приходи које је наше предузеће остварило на трајектној линији Каменари – Лепетане, те смо 50.000 еура усмјерили спортским организацијама у Тивту, смо са 55.000 еура подржали рад спортских организација у Херцег Новом, тако да и сада наше предузеће приходе упућује локалним самоуправама за њихов даљи развој.

Борба: Током једне телевизијске емисије, Никола Јовановић, одборник у СО Будва испред листе “Будва наш град” саопштио је да ће позвати НСД и ДПС на разговоре. Како то коментаришете?

Прије свега желим да истакнем да смо током цијеле изборне кампање, изборне вечери и у постизборном периоду понављали да смо отворени за дијалог и договор са свима осим са ДПС-ом и њиховим сателитима. Жао нам је што су неки други, вјероватно услијед превеликог самопоуздања, олако почели да отписују потенцијалне сараднике, али свакако је позитивно што смо синоћ имали то својеврсно признање да се политиком искључивости ништа не може постићи.

Оно што је и даље фрапантно бирачима наше коалиције За будућност Будве, а сигуран сам и великој већини бирача и одборника листе групе грађана “Будва наш град”, јесте да г. Јовановић има смјелости да у исту раван ставља Нову српску демократију и Демократску партију социјалиста. Вјерујем да су сви поштени људи, који немам сумње чине доминантан број на листи коју предводи, били згрожени том паралелом.

Никола Јовановић је синоћ симболично направио паралелу између мене који под бруталном присилом прикован лежим на земљи испред зграде СО Будва и параполицајца који је, притискајући мој врат својим кољеном, имао намјеру да ме убије. То је нешто што нас је синоћ све затекло, јер смо сматрали да макар у тој борби против бившег криминалног режима имамо оно што је заједничко и што нас спаја.

Желио бих да пошаљем јасну поруку да Никола Јовановић може преговарати или са нама или са ДПС-ом. То су двије врло једноставне опције. Разговор са нама и братски договор очекује и убједљива већина људи који се налазе на његовој листи, као и бирачи који су их бирали, те нека се г. Јовановић добро запита колико је исправно и морално ићи у преговоре са ДПС-ом и људима који су до јуче били спремни да нас елиминишу.

Будва очекује помирење, предан рад и пажњу која она несумњиво заслужује, а то се сигурно не може постићи правећи било какве дилове са ДПС-ом који је створио све проблеме које данас мукотрпно рјешавамо.

Извор: https://t.ly/iUtor

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare