Mihailo Asanović: Ne vidim problem što Mandić, kao predstavnik Srba u Crnoj Gori, u kabinetu drži trobojku

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović je danas u emisiji ,,Sa Srpskom u centar” Srpske Radio-televizije komentarišući saopštenje koje potpisuje šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić, gdje se navodi da će ,,DPS pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog prijema Mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, prilikom kojeg je Mandić u svom kabinetu istakao trobojku“ da ga od DPS-a i SDP-a ništa više ne čudi.

,,Oni su od kraja 2019. godine kada su krenuli da, usvajanjem zakona o slobodi vjeroispovijesti, otimaju crkve i manastire prešli u totalni antisrbizam i radikalizam. Crnogorska trobojka, po Ustavu Crne Gore, može da stoji uz državnu zastavu. Kod nas u Zeti trobojka se nalazi i na zgradi opštine i u mom kabinetu. Ne vidim problem što Andrija Mandić, kao jedan srpski političar i predstavnik Srba u Crnoj Gori, u svom kabinetu drži trobojku. DPS-u ne smeta kada neke druge nacionalne manjine ističu svoja obilježja, kao što je to bio slučaj sa albanskim zastavama u Tuzima dok su na trobojke alergični i odmah počnu ispoljavaju antisrpski narativ koji je kod njih posebno izražen u poslednjih sedam-osam godina. Ne smetaju ni izjave predstavnika hrvatskog naroda u Crnoj Gori Andrijana Vuksanovića. Trobojka je narodna zastava,  koja po Ustavu Crne Gore ima pravo da stoji uz državnu zastavu. Siguran sam da trobojku podržava 50% stanovnika Crne Gore kao i da će slobodni popis, koji je nedavno završen, pokazati da Srba u Crnoj Gori ima mnogo više nego na prethodnom popisu kao i da će biti preko 50% građana koji su se izjasnili da govore srpskim jezikom. Zašto se onda ne bi srpski jezik, kroz izmjene zakona o državnim simbolima i jeziku, uveo kao zvanični jezik u Crnoj Gori?- kazao je Asanović.

kao na primjer kad Andriju Vuksanovića u njegovim izjavama podržavaju hrvatski političari u Crnoj Gori onda to nije miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore dok ukoliko i najniži činovnik iz Srbije da neku izjavu

Emisiju sa Mihailom Asanovićem u repriznom terminu emisiju možete pratiti na kanalima Srpske televizije od 20:30 časova, na talasima Srpskog radija od 21: 30 a možete je naći i na portalu Srpske RTV kao i na platformi ju tjub.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare